Zilveren Pony Menners met opgeheven hoofd huiswaarts na WK in Minden

Zilveren Pony Menners  met opgeheven hoofd huiswaarts na WK in Minden

Op het WK mennen voor pony's in Minden heeft het Nederlandse team de zilveren medaille gewonnen. De Nederlandse menners moesten gastland Duitsland voor laten gaan, maar liepen nog wel sterk in na de vaardigheidsproeven. België won het brons. In de individuele strijd was er zilver voor Jan de Boer bij de vierspan pony's achter de Duitser Michael Büchener.

In de vaardigheidsproeven presteerden de Nederlandse menners goed. Marijke Hammink stuurde voor het team haar vierspan foutloos en binnen de tijd door de poortjes en won de proef bij de vierspannen. Individueel klom Hammink hierdoor op naar de vijfde plaats, net achter teamgenoot Edith Chardon. Chardon liep alleen tijdfouten op en werd vierde. Jan de Boer zette bij de vierspannen het tweede resultaat neer en verzekerde zich zo van de individuele zilveren medaille.
Jannes Kinds, die na de marathon met zijn vierspan eerste stond, reed een teleurstellende vaardigheidsproef en zakte naar de achtste plaats.

Twee- en enkelspannen
Bij de tweespannen hadden de teamleden Cas Hendriks en Rodinde Rutjens alleen enkele tijdfouten bij het kegeltesrijden. In het individuele klassement werden ze uiteindelijk vierde en zevende.
Bij de enkelspannen zorgde Annegreet Zaayer met een geweldige foutloze ronde dat het team geen strafpunten meer bijgeschreven kreeg. In het klassement klom Zaayer naar plaats dertien. Marissa Schuiling was met de negende plaats de hoogst genoteerde Nederlander, Arion Visser werd elfde.

Met 800,82 punten won Duitsland het goud, Nederland behaalde het zilver met 812,86 punten en de Belgen wonnen het brons met 834,89 punten.