Voltigeteams voor WK en EK junioren bekend

Voltigeteams voor WK en EK junioren bekend

Het worden drukke weken voor voltige bondscoach Diana van Klaveren. Naar het WK voltige voor junioren van 5 tot en met 9 augustus in Ermelo vaardigt Van Klaveren negen atleten af. Twee weken later op het EK voor senioren in Aken komt het team van Roy Rogers aan start en nemen Claire de Ridder, Carola en Esther Sneekes individueel deel, Esther en Carola ook als duo.





WK voor junioren
Van 5 t/m 9 augustus is het WK voltige voor junioren op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Aan het evenement, dat voor het eerst in ons land wordt georganiseerd, hebben 20 landen zich ingeschreven. Nederland doet zelf voor de eerste keer mee aan het WK junioren. Vorig jaar is bondscoach Diana van Klaveren begonnen met een jeugdselectie. Na een intensief trainingsprogramma zijn de volgende voltigeurs geselecteerd voor het Nederlandse team:

  • Jetske Cleophas (Zetten)

  • Lotte Geelhoed (Amersfoort)

  • Annebeth Kubbe (Noordeloos)

  • Arthur Seidel (Nieuweroord)

  • Charlotte Seidel (Nieuweroord)

  • Casey van de Ven (Mill)

  • Elise van de Ven (Heesch)


Het paard dat door longeur Daiy de Groot bij het WK wordt gelongeerd is Warnix. Individueel nemen Jesse van As (Bergen op Zoom) met het paard Duke Miracle en Casey van de Ven (Mill) met Wiseguy deel.

EK in Aken
Diana van Klaveren gaat met het team van Roy Rogers uit Bilthoven naar het Europees Kampioenschap in Aken. Het team voltigeert op het paard Hercules (C.S.I. is reserve) dat door Cynthia Danvers wordt gelongeerd. Het team bestaat uit: Iris Heijboer (Lelystad), Sofie van der Laan (Den Dolder), Dianne ter Meulen (Bilthoven), Renske van Schaik (Schalkwijk) en Carola en Esther Sneekes (Callantsoog). In het individuele toernooi komen Claire de Ridder (Wassenaar) op Tjekko en Carola en Esther Sneekes (Callantsoog) met het paard Nolan aan start. Carola en Esther doen ook mee aan de Pas de Deux.

Voor meer informatie over het WK Voltige junioren: www.vaulting2015.com