Voltige van de hoogste plank in Ermelo

Voltige van de hoogste plank in Ermelo
Van 22 tot en met 24 april 2016 zal op het KNHS Centrum te Ermelo de negende editie van CVI Ermelo plaatsvinden. CVI Ermelo is een internationale voltige wedstrijd, waarbij dit jaar een recordaantal van maar liefst zo’n 250 voltigeurs met 120 voltigepaarden uit 14 verschillende landen aan de diverse competities deelnemen!

De deelnemers van CVI Ermelo 2016 strijden in de klassen CVIJ1*, CVIJ2*, CVI2* en CVI3* en zijn afkomstig uit België, Denemarken, Spanje, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Luxemburg, Mauritius, Polen, Zuid-Afrika, Zwitserland, Zweden, Verenigde Staten en Nederland. Voor veel landen is CVI Ermelo zelfs aangewezen als selectiemoment voor de komende Europese kampioenschappen.

De beste deelnemers uit o.a. Duitsland, Zweden, Zwitserland en Nederland zullen aanwezig zijn in Ermelo om een kwalificatie te bemachtigen voor de Europese Kampioenschappen Voltige later dit jaar in Le Mans ( FRA)

Nederland is vertegenwoordigd op CVI Ermelo met 41 voltigeurs. Zij zullen zowel als solo, duo en als team uitkomen in de verschillende competities. Het Nationaal Junioren team, dat afgelopen jaar op het Wereldkampioenschap in Ermelo op een historische vierde plaats eindige, staat ook aan de start. Dit team bestaat uit getalenteerde voltigeurs onder de 18 jaar uit heel Nederland. In een gezamenlijk trainingstraject richten zij zich nu op de Europese Kampioenschappen.

In de CVI3* teamcompetitie wordt Nederland vertegenwoordigt door team Roy Rogers, zij wisten met hun kür met het thema “Cinderella Story” afgelopen jaar op het EK een zevende plaats te behalen en waren daar een van de publieksfavorieten.

Uniek zijn de zussen Carola en Esther Sneekes, zij zullen in alle CVI3* klassen van start gaan (solo, pas-de-deux en team), zij maken in alle klassen kans op een goede klassering.

Kijk op www.cviermelo.nl voor meer informatie.