Vol deelnemersveld voor Paardenspektakel Beekbergen

Vol deelnemersveld voor Paardenspektakel Beekbergen
Ruim 70 deelnemers uit 16 verschillende landen komen van 16 tot en met 19 juli aan de start van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn op de terreinen van Riant Equestrian Centre. Hiermee is de organisatie onder leiding van Mieke van Tergouw er opnieuw in geslaagd een vol en aantrekkelijk deelnemersveld te trekken.

Dit jaar wordt er in Beekbergen gestreden om het Nederlands Kampioenschap vierspannen, de eindoverwinning in de internationale twee-en vierspanrubrieken, de nationale enkel-en tweespan ponyklassen en de KNHS-Para Men Trophy. De Gelderse leden van de KNHS-Audevard Next Driving Generation starten eveneens op deze wedstrijd van wereldformaat.

Voor de vierspan paarden is de Wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Beekbergen een belangrijke graadmeter voor het Europees Kampioenschap, dat van 19 tot en met 22 augustus wordt verreden in het Duitse Aken. Ruim 30 vierspanrijders, met de top van het WK 2014 met onder andere regerend Wereldkampioen Boyd Exell (Australië), Chester Weber (USA) en IJsbrand Chardon, Theo Timmerman en Koos de Ronde komen in Beekbergen aan de start. Voor de Nederlandse vierspanrijders staat er nog meer op het spel. Zij strijden om de hoogste trede van het Nederlands Kampioenschap, waarbij 25-voudig Nederlands Kampioen IJsbrand Chardon zijn titel verdedigt.

Voor de tweespan paarden is de driesterrenwedstrijd in Beekbergen een belangrijke wedstrijd ter voorbereiding op het Wereldkampioenschap, dat in september wordt gehouden in Hongarije. De van oorsprong uit Italië afkomstige Riant-menner Claudio Fumagalli heeft tijdens de afgelopen internationale wedstrijden laten zien in bloedvorm te verkeren en zal op zijn thuiswedstrijd alles op alles zetten de overwinning naar zich toe te slepen. Fumagalli kan stevige concurrentie verwachten van ondermeer de sterk presterende deelnemers uit Nederland en Frankrijk, de kersverse Duits kampioen Marco Freund en de Ier Barry Capstick.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst.