TeamNL menners maken zich op voor de Wereldbekerfinale

TeamNL menners maken zich op voor de Wereldbekerfinale

Na negen spannende Wereldbekerwedstrijden maken menners Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de ronde zich op voor de Wereldbekerfinale mennen. Dit weekend, op 8 en 9 februari, wordt deze verreden in het Franse Bordeaux.

Tot de laatste wedstrijd in Leipzig was de Australiër Boyd Exell onverslaanbaar in de wereldbekerwedstrijden. Desalniettemin wist titelverdediger Bram Chardon hem echter tijdens deze wedstrijd achter zich te laten. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Boedapest werd de jonge Chardon echter nipt tweede. Zijn vader IJsbrand Chardon ging er met de winst vandoor. Daarnaast rijdt ook Koos de Ronde zich opnieuw bij de top drie van het Wereldbekerklassement. Dit deed hij door middel van zijn sterke tweede plaatsen in Stockholm en London Olympia.

Tegenstanders

De drie menners van TeamNL nemen het in Bordeaux op tegen Boyd Excell. Ook Hongaar Jozsef Dobrovitz en Belg Glenn Geerts zijn van de partij. De Fransman Benjamin Aillaud rijdt met een Wildcard mee aan de finale. De startvolgorde voor de eerste wedstrijd is op basis van de puntenstand na Leipzig. De Ronde en IJsbrand Chardon loten om hun startplaats, gezien zij met een gelijk aantal punten eindigden.

Zaterdagochtend 8 februari wordt het parcours uitgezet zodat de deelnemers en hun grooms het goed kunnen verkennen. De Nederlandse level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs tekent evenals in 2017 en 2019 voor het ontwerp.

Alle zeven menners rijden op zaterdagavond de eerste wedstrijd. Deze bestaat uit éeén ronde. 50% van het verschil in seconden tussen elke deelnemer en de winnaar wordt meegenomen naar de volgende rondes. De score van de eerste ronde op zondag wordt meegenomen naar de allesbeslissende finaleronde door de top 3. Ten slotte wordt deze ‘Drive Off’ over een verkort parcours verreden.

bron: KNHS