NF Verenigde Arabische Emiraten geschorst door FEI

NF Verenigde Arabische Emiraten geschorst door FEI
Als opvolging van de maatregel van de internationale paardensportbond FEI om de twee resterende internationale endurancewedstrijden in de Verenigde Arabische Emiraten uit de FEI-kalender te halen, heeft de FEI nu ook besloten om de nationale federatie van de VAE met onmiddellijke ingang te schorsen.

Deze schorsing heeft tot gevolg dat de Verenigde Arabische Emiraten niet aanwezig mag zijn tijdens FEI-vergaderingen, geen internationale wedstrijden mogen organiseren en enduranceruiters niet mogen deelnemen aan internationale wedstrijden buiten de VAE. Deelnemers uit de VAE in andere disciplines mogen onder de FEI-vlag wel meedoen aan internationale wedstrijden buiten de VAE.

De FEI heeft de nationale federatie van de VAE duidelijk gemaakt dat zij hun FEI-lidmaatschap alleen terugkrijgen wanneer zij een overeenkomst met de FEI ondertekenen, waarbij volledige medewerking wordt toegezegd in het onderzoek  en wordt vastgelegd dat zij het welzijn van het paard volgens de FEI-reglementen zullen waarborgen.