Nederland vijfde bij EK Reining jeugd

Nederland vijfde bij EK Reining jeugd

Tijdens de EquitaLyon in Frankrijk is op vrijdag 2 november de teamcompetitie verreden voor de FEI European Reining Championships. Nederland kwam met een Young Riders team aan start bestaande uit drie combinaties en wist daarmee vijfde te worden, goud ging naar zuiderburen België.





Er kwam drie combinaties in actie voor Nederland. Liselotte Verboom kwam als eerste aan start, maar helaas kreeg zij een aantal minpunten en penalty’s in haar proef. Dit zorgde voor een teleurstellende score van 198. De andere twee combinaties moesten er dus vol voor gaan en reden een mooie stabiele score. Casper Tsin reed met Olenas Finest Chic een 211 en Faye van Rijn reed met Oak O Rima een 213.

Bondscoach Robert Overbeek: “De EquitaLyon is een enorm groot georganiseerde show. De voorbereiding voor de teamcompetitie was erg goed en de ruiters en paarden waren er helemaal klaar voor. Samen met jeugdtrainer Jurgen Pouls hebben ze zich goed kunnen voorbereiden. Helaas reed onze eerste ruiter Liselotte niet de proef zoals we hoopten. Een miscommunicatie aan het begin van de proef zorgde ervoor dat het vertrouwen weg was. Enorm jammer, want een stabiele score had ons zeker hoger in het landenklassement gezet. Casper was onze tweede combinatie en hij reed een stabiele nette proef. Ook Faye reed zoals we van haar gewend zijn. Beide combinaties hebben zich geplaatst voor de individuele finale en hebben daar enorm zin in!”

Uitslag EK Reining jeugd landenteams Lyon:
Goud: Belgie
Zilver: Duitsland
Brons: Italie

5de: Nederland

Individuele klassement
1. Gilles Huyhge met Exxcaliber (Bel) – score 218,5
2. Nimroid Vannietvelt met What A Wave (Bel) – score 218,5
3. Enrico Sciulli met Snips Gotta Bud (Ita) – 217,5

8. Faye van Rijn met Oak A Rima (Dronten) – score 213
11. Casper Tsin met Olenas Finest Chic (Espel) – score 211
22. Liselotte Verboom met Lil Ricochet Diamond (Hummelo) - 198