Koos de Ronde voorlopig derde in Riesenbeck



Vandaag gingen de landenwedstrijden voor de twee-en vierspan paarden in Riesenbeck van start met de dressuur. Ondanks een aantal korte maar hevige regenbuien kon het publiek genieten van mooie proeven.


Vierspannen


De gebroeders Koos en Peter de Ronde kwamen vandaag in actie voor het Nederlandse landenteam, waarbij Koos een prima proef neerzette. Zijn prestatie werd beloond met een voorlopige derde plaats, achter koploper Boyd Exell en de als tweede geplaatste Chester Weber. Ook Peter, die gebruik maakt van Koos’ merrie Celina in zijn voorspan, liet een nette proef zien en eindigde vandaag op de 13e plaats.
Morgen komen de resterende 17 vierspanrijders aan de start. Individueel deelnemer Hans Heus bijt morgen het spits af om 13.30 uur. Derde teamlid Herman ter Harmsel betreedt om 14.30 uur de hoofdpiste in Riesenbeck.

Tweespannen


Bij de tweespannen kwam alleen Eric Couwenberg vandaag voor Nederland aan de start. Couwenberg reed een vlakke, maar nagenoeg foutloze proef en staat momenteel op de 15e plaats met een score van 61,12 strafpunten. Riant-menner Claudio Fumagalli bevestigde wederom zijn sterke vorm en heeft de leiding genomen met een score van 38,34. Hij wordt echter op de voet gevolgd door regerend Duits kampioen Marco Freund (38,87), die in Riesenbeck bekend maakte definitief niet deel te nemen aan het WK tweespannen in Hongarije in september vanwege de dreigende EIA-virus. De zoon van vierspanlegende Michael Freund maakt daarom geen deel uit van het Duitse tweespanteam in Riesenbeck.
Morgen komen de overige 21 tweespanrijders in actie in de dressuur. Voor Nederland start Harrie Verstappen om 09.40 uur en Raymond Letteboer om 11.40 uur.

Klik hier voor de uitslagen.