Harrie Verstappen blijft Duitsers voor in Riesenbeck

Harrie Verstappen blijft Duitsers voor in Riesenbeck


Tweespanrijder Harrie Verstappen heeft vandaag in de pittige marathon in Riesenbeck laten zien er weer helemaal te staan. De oud-wereldkampioen stuurde zijn span bonten vloeiend en foutloos door de zeven hindernissen en won dit onderdeel glorieus. Verstappen liet hiermee de Duitse concurrentie achter zich.


Verstappen was dik tevreden: “Dit is heel goed voor mijn zelfvertrouwen, het liep ook goed. Ik had in één hindernis nog iets sneller gekund, maar alles bij elkaar ben ik heel blij.” De menner uit Eersel is opgeklommen naar de derde plaats in het klassement, dat wordt aangevoerd door door Marco Freund, gevolgd door Sebastian Warneck.
Eric Couwenberg zette het tweede resultaat voor Nederland neer vandaag. De menner uit het Limburgse Veulen reed een nette marathon en eindigde op de 11e plaats, waardoor het Nederlandse tweespanteam gestegen is naar zilver en een teammedaille er zeker in zit. Gastland Duitsland heeft een voorsprong van maar liefst 16 strafpunten.
Derde teamlid Raymond Letteboer liet wisselende prestaties zien in de hindernissen en werd 19e in dit onderdeel. In het tussenklassement staat Letteboer op de 16e plaats, Eric Couwenberg is gestegen naar de 21ste positie.

Vierspanrijden


In het vierspanrijden was de beste Nederlander van de dag Koos de Ronde tijdens de marathon in Riesenbeck. De zilveren medaillewinnaar van het Nederlands Kampioenschap werd negende in de marathon, die werd gewonnen door de Duitser Christoph Sandmann.

Koos de Ronde reed een aantal hindernissen zeer snel, maar liep hier en daar ook tegen probleempjes aan. De menner uit Zwartewaal is in de tussenstand een plaats gezakt.
Herman ter Harmsel zette het tweede teamresultaat meer met de 13e positie. Ter Harmsel reed een degelijke marathon en staat momenteel 12e. Derde teamlid Peter de Ronde deed wat hij kon en reed een stabiele marathon waarmee hij naar de 18e plaats is geklommen.
Individueel deelnemer Hans Heus bezet momenteel de 28ste plaats van het 35 deelnemers tellende veld.

In het landenklassement heeft Duitsland met drie rijders in de top vijf de leiding overgenomen. Jozsef Dobrovitz junior presteerde sterk en werd vandaag tweede, terwijl zijn vader Jozsef Dobrovitz vierde werd. Hiermee hebben de Hongaren het Nederlandse team naar de derde plaats verwezen.
In het individuele klassement gaat dressuurwinnaar Exell ondanks het verliezen van een groom en het afrijden van een balletje nogsteeds aan de leiding. Het verschil met Sandmann bedraagt echter 0,62 strafpunten waardoor de vaardigheid morgen bloedspannend wordt.


Klik hier voor alle resultaten.