Geen succes voor Nederlandse Voltigeurs in Mechelen

Geen succes voor Nederlandse Voltigeurs in Mechelen

Op tweede kerstdag opende Jumping Mechelen met de Wereldbeker Voltige, een primeur voor België. In de sfeervolle Nekkerhal en met een goed gevulde tribune voltigeerden de deelnemers zaterdag hun wereldbeker over twee ronden.





Bij de heren was het een spannende strijd, waarbij eigenlijk iedereen enige fouten kende, Europees Kampioen Janis Drewell uit Duitsland was de enige die twee keer een foutloze kür wist te tonen en won overtuigend deze wereldbeker.

Het damesveld kende met de wildcards voor twee Belgische solisten een startveld van negen met voor Nederland Claire de Ridder en Carola Sneekes.

Claire zette met de goed lopende Tjekko, gelongeerd door Lasse Kristensen, met name in de tweede ronde een sterke kür neer en klom daarmee naar een zesde plaats in het eindklassement. Carola voltigeerde speciaal voor de kerstdagen op “Silent Night”. In de eerste ronde zette ze een nette kür neer met Nolan die gelongeerd werd door Marjo Sneekes. ‘S avonds ging het minder goed en zijn enkele wankelingen zichtbaar, dit resulteerde in een zevende plaats overall. De wedstrijd werd gewonnen door de Zwitserse Simone Jaiser.

Er volgt nog één wereldbekerwedstrijd in Leipzig (GER) eind januari, Claire de Ridder zal hier mogelijk aan de start staan. Na Leipzig wordt bekend welke voltigeurs zich hebben geplaatst bij de beste zes en dus mogen starten in de wereldbekerfinale. De finale stond gepland begin februari in Wenen, alleen gaat dit evenement niet door en wordt door de FEI gezocht naar een andere finaleplaats.