Eerste indoor menavond Wierden een succes

Eerste indoor menavond Wierden een succes
Winst in de eerste internationale menavond tijdens Indoor Wierden is vrijdag bij de vierspannen naar Nederlands Kampioen IJsbrand Chardon gegaan. Met een weergaloze rit bouwde hij al in de eerste manche genoeg voorsprong op tegen naaste concurrent Daniell Schneiders, dat hij zich in de tweede omloop met een derde plek tevreden kon stellen. Achter de levende menlegende en Daniell Schneiders uit Duitsland legde Mark Weusthof beslag op de derde plek. Hierbij bleef hij Europees kampioen Theo Timmerman twee keer knap voor.

Qua snelheid gaven Chardon, Schneider en Weusthof elkaar in de eerste rit minder dan drie seconden toe, maar omdat de 25-voudig national kampioen als enige geen strafpunten opliep, had hij direct een flinke voorsprong van acht seconden op de Duitser en van bijna dertien op Weusthof.

In de beslissende manche hield Weusthof de schade beperkt tot één bal en zorgde hij in elk geval voor enige druk op Schneiders. Die was opnieuw iets langzamer dan de Twentenaar,meer deed dit wel zonder fouten. Omdat Chardon met eveneens vijf strafpunten de ring uitkwam, moest de viervoudig wereldkampioen in de tweede omloop genoegen nemen met de derde stek. Chardon hield echter 2,35 seconde over ten opzichte van Schneiders (elf op Weusthof) waardoor hij met de winst naar huis ging.

“Het was in alle opzichten super”, vond Chardon. “Als je bedenkt dat het mennen hier voor het eerst op de agenda stond, is dit natuurlijk fantastisch. Herman ter Harmsel vroeg me of ik hier wilde helpen promotie voor het mennen te maken. Hij geeft me wel eens een goed paard, dus dat wilde ik graag doen. En ik heb er absoluut geen spijt van. Dit is een superaccommodatie, hier ligt een geweldige uitrijbaan en het was een prachtig parcours. En dan zo’n opkomst, werkelijk  grandioos. Dit was een en al reclame voor onze sport. Als ik kan, kom ik hier zeker terug.”

Ook Mark Weusthof was een tevreden man. “Jammer van die fouten op hindernis 8 en 9 in de eerste ronde. Maar het was een prima avond, waar we met ons allen erg van genoten hebben.”

Dat deed ook Herman ter Harmsel, al ging het sportief vrijdag minder dan gehoopt. “Mijn linker voorpaard liep pas voor de derde keer in het span en was duidelijk onder de indruk van de entourage. In de tweede manche ging het al een stuk beter”, vond de Rijssenaar, die de grote aanjager was van de menavond. Die zal ongetwijfeld ook de komende jaren op de agenda van Indoor Wierden staan.

Bij de tweespannen ging de winst naar Genk Garrits die zijn concurrentie ruim 3 seconden voor bleef. Twentenaar Tom Engbers had een meer dan verdienstelijke rentree en pakte de derde plaats achter streekgenoot Antonie ter Harmsel.

Eindstand vierspannen
1) IJsbrand Chardon 230,55 seconde
2) Daniell Schneiders (Dui) 233
3) Mark Weusthof 241,76
4) Theo Timmerman 248,97
5) Hans Heus 260,07

Eindstand tweespannen
1) Henk Garrits 212,98
2) Antonie ter Harmsel 219,69
3) Tom Egbers 220,96
4) Raymond Letteboer 220,96
5) Pascal Donders 223,84