Chardon op het podium in eerste World Cup Driving van het seizoen

Chardon op het podium in eerste World Cup Driving van het seizoen

Op zondagmiddag stonden er in Lyon twee Wereldbekers op het programma: die voor de Drivers en de Jumping ruiters. De drivers moesten zoals altijd een basisronde afleggen, de beste drie uit die basisronde mochten opnieuw aantreden in de drive-off waar over winst en verlies beslist zou worden; Na een spannende eerste ronde mochten Boyd Exell, Ijsbrand Chardon en Dries Degrieck naar de drive-off. 

In de drive-off was het topfavoriet Boyd Exell die de concurrentie aan flarden reed. Hij reed een tijd die maar liefst 10 seconden sneller was dan die van zijn eerste achtervolger, hij maakte echter ook één fout wat resulteerde in een totaal van 162,76 seconden, wat nog steeds ruim voldoende was om de overwinning in de wacht te slepen. Ijsbrand Chardon volgde op de tweede plaats. Hij klokte af in 168,62 seconden en maakte hierbij geen enkele fout. Dries Degrieck kon ook foutloos rijden en finishte in 175,59 seconden, goed voor het brons.

Deze manche was meteen de eerste manche van het World Cup seizoen voor drivers. De uitslag van vandaag is dus meteen de voorlopige tussenstand in het klassement.

Klik hier voor de resultaten