Bram Chardon imponeert in World Cup Mechelen

Bram Chardon imponeert in World Cup Mechelen

De laatste World Cup finale die vandaag in Mechelen op het programma stond, was die voor menners. Naar goede gewoonte waren thuisruiters Dries Degrieck en Glenn Geerts naar de Nekkerhal afgezakt om het aanwezige publiek waar voor hun geld te geven. Ze namen het op tijdens de Nederlanders Koos De Ronde, Bram Chardon, wereldkampioen Boyd Exell, Duits talent Michael Brauchle en de Zwitser Jérôme Voutaz. De snelste drie drivers uit de eerste ronde mochten terugkeren voor de allesbeslissende drive-off. 

Chardon moest als eerste de ring in voor de drive-off, de winnaar van vorig jaar kreeg één fout in het parcours (en dus vier strafseconden) en stopte de chrono na 124,30 seconden. Daaraan werden vier seconden toegevoegd wat zijn eindtijd op 128,30 seconden bracht. Wereldkampioen Boyd Exell had verrassend genoeg niet de snelste tijd in de basisronde afgelegd waardoor hij in de drive-off als tweede van start moest. Als er iemand echter met druk kan omgaan, is hij het wel. Hij deed wat er van hem verwacht werd, een foutloze, snelle ronde rijden in 126,57 seconden. 

Michael Brauchle, die de snelste basisronde aflegde, moest als laatste de ring in. Als hij er ook dit keer in slaagde om Exell de loef af te steken door een snellere, foutloze ronde te rijden, zou hij de World Cup van Mechelen op zijn naam schrijven. Zo ver kwam het echter niet, de ervaring won het vandaag van het jeugdig enthousiasme. Zij totaal van 135,60 seconden zou hem de derde plaats opleveren. 


Klik hier voor de resultaten