Vier van de zeven hengsten uit groep vijf aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Vier van de zeven hengsten uit groep vijf aangewezen voor verrichtingsonderzoek

Bij de eerste vier groepen van de hengstenselectie tijdens de eerste dag van de KPWN Stallion Show werden al 14 van de 29 gepresenteerde hengsten doorverwezen naar het verrichtingsonderzoek. In de vijfde groep kwamen daar nog eens vier hengsten bij. 

De hengsten die door de jury werden gesmaakt en dus in Ermelo opnieuw aan de start mogen komen, waren:

  • Nr 67 - Edinburgh Optimus Z
    Ermitage Kalone x Bamako de Muze
    "In de galop had deze hengst wat moeite bij het achterbeen, wat ook merkbaar was in het springen. Zijn goede vooruitgang en opbouw doorheen de selecties samen met de sterke stampaarden in de bloedlijn zorgen er toch voor dat deze hengst doorverwezen wordt."
  • Nr 68 - Red Moon
    Finishing Touch Wareslage x Indoctro
    "Dit paard toonde een goede inzet. Mocht misschien ietwat meer doorschakelen op de oxer maar mede door de goede moederlijn krijgt ook deze hengst de kans tijdens het verrichtingsonderzoek zich opnieuw te tonen."
  • Nr 76 - Rebellion GPH
    Harley VDL x Crawford
    "De juiste inzet bij het springen, zeker op de oxer. Dat in combinatie met een goede moeder maakt dat hij door mag naar het verrichtingsonderzoek."
  • Nr 114 - Raptor ADC
    Luigi d'Eclipse x Emerald van 't Ruytershof
    "Deze hengst heeft een klassiek model. Hij toonde een goede verrichting en heel veel vermogen. Daarnaast schakelde hij heel goed en was er een correct beengebruik."

Het volledige verslag lezen? Lees hier meer