Ben Maher: 'Explosion is een geboren winnaar'

Ben Maher: 'Explosion is een geboren winnaar'

Explosion W is reeds een tijd terug uitgeroepen tot paard van het jaar. De ruin sprong met Ben Maher meermaals naar goud in 5* rubrieken en kampioenschappen. Maar hoe denkt de Brit zelf over het paard? 

'Explosion is een geboren winnaar', gaat hij van start. 'Hij is hét perfecte springpaard, de ultieme atleet, bijna een machine. Hij weet precies op welke momenten hij moet pieken.'

'Ik werd gecontacteerd door een goede vriend van mij die zei: "Dit paard moet je proberen". Het eerste gevoel zat meteen juist. Je weet natuurlijk niet op die leeftijd wat de toekomst zal brengen maar dit paard had nu eens echt alles', vertelt Maher. 

'Het is echt een groot paard, dus je zou denken dat hij niet zo snel is. Niets is minder waar. Hij kan ook zijn lichaam bewegen op manieren waarvan je denkt dat het niet mogelijk is. Als hij in een moeilijke positie terecht komt zou hij zijn lichaam op een tegenovergestelde manier gebruiken dan wat je van een paard verwacht. Dat doet hij om zichzelf meer ruimte en hoogte te geven. Als ik hem iets vraag, reageert hij zo snel en zo slim dat je bijna het gevoel hebt dat hij het parcours voor jou heeft uitgestippeld. Hij is werkelijk één van de beste springpaarden van onze generatie', besluit hij.