Meike Zwartjens' zevenjarige Piamanta voor 190.000 euro naar Zwitserland

Meike Zwartjens' zevenjarige Piamanta voor 190.000 euro naar Zwitserland

Gisteren werd er gretig geboden op de jonge springpaarden bij de Waaij Stud in Eemnes. Uiteindelijk  bleken de veilingtoppers hun carrière in Zwitserland verder te gaan zetten. Het hoogste bod kwam op naam van Piamanta (Diamant de Semilly). 

De zevenjarige dochter van Diamant de Semilly wisselt van eigenaar voor 190.000 euro. Voordien werd Piamanta uitgebracht op een internationaal youngster niveau door Meike Zwartjens.

Met een bod van 155.000 euro werd Melien (Grandorado TN) de tweede duurste van de avond. De merrie verhuist eveneens richting Zwitserland. Het derde geld kwam op naam van Pira de Rêve (Bamako de Muze) die voor 110.000 euro naar Colombia verhuist.

Gemiddeld werd er 88.313 euro per paard betaald.


Uitslag

Goede doel

De organisatie kijkt terug op een geslaagde veiling, waarvan een deel van de opbrengst ter beschikking gesteld wordt aan het goede doel. De veiling opende met de verkoop van twee schilderijen die werden geveild ten behoeve van Pax Kinderhulp in Eemnes. De familie Van der Maat en Ashford Farm tastten in de buidel voor de kunstwerken, waarvan de fondsen gebruikt zullen worden ter ondersteuning van vluchtelingenkinderen.


F. © Eva van den Adel - The Youngsters