Jur Vrieling neemt na een jaar afscheid van Comme-Laude W

Jur Vrieling neemt na een jaar afscheid van Comme-Laude W

Na een jaar onder het zadel van Jur Vrieling te hebben gezeten, neemt Comme-Laude W (v. Comme Il Faut) afscheid van de Nederlandse ruiter. 

De dertienjarige ruin verhuist richting Tsjechië en vervoegt de stallen van de 21-jarige amazone Sara Vingralkova, die zelf actief is op 5* niveau. Het nieuwe duo zal deze week debuteren tijdens de GCT in Cannes.

"Jur zal Sara gaan begeleiden met Comme-Laude," vertelt Dani Mounaim, de teammanager van SF Equestrian. "De begeleiding beperkt zich wel enkel tot op het concoursterrein. Ikzelf zal haar ondersteunen met het management. Comme-Laude is nu dertien jaar oud en het werd tijd dat we afscheid namen. Bij Sara krijgt hij een goede thuis," gaat Dani verder.

"We gaan nu op zoek naar een nieuw talent voor Jur..."

SF Equestrian-ruiter Jur Vrieling kreeg de ruin in juni 2022 onder zijn management, uit de handen van landgenoot en voormalig SF Equestrian-ruiter Bart Bles. Drie weken geleden sprong Vrieling met de donkere ruin nog naar de vierde plaats op de EEF Nations Cup in Kronenberg. Hun laatste podiumplaats samen dateert van februari, toen sprongen ze naar het zilver in de 1.60m Grote Prijs van Neumünster (GER). 

In het begin van zijn carrière was het Pieter Devos die de ruin succesvol uitbracht en opleidde tot Grand Prix-paard. 

Bron: Equnews