Hengstenspotlight: Maak kennis met de schitterende schimmelhengst Calensky Hero Z

Hengstenspotlight: Maak kennis met de schitterende schimmelhengst Calensky Hero Z


Een deel van het wedstrijdseizoen valt dit jaar opnieuw in het water. Dit keer is het niet Corona, maar het rhinovirus dat ervoor zorgde dat de start van de wedstrijden net als vorig jaar moeilijker verloopt dat verwacht. Van vorig jaar weten we echter dat uitzonderlijke situaties ook uitzonderlijke veulens opleveren en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Daarom stellen we ook vandaag weer een hengst aan jullie voor. Maak kennis met de 9-jarige Calenksy Hero Z (v. Cornet Obolenksy)!


Deze schitterende schimmelhengst is goedgekeurd voor Zangersheide en is een zoon van de legendarische Cornet Obolenksy. De vader van Calenksy heeft uiteraard geen introductie meer nodig: de hengst sprong van de ene CSI5* overwinning naar de andere onder het zadel van Marco Kutscher. Niet enkel in de sport maar ook in de fokkerij heeft Cornet Obolensky al meermaals zijn uitzonderlijke kwaliteiten bewezen. Calenksy is een echte ‘zoon van zijn vader’. Hij heeft de natuurlijke balans en overschot aan vermogen van zijn vader geërfd waardoor hij zelfs hogere parcours als een ‘walk in the park’ doet uitzien.

Ook zijn moederlijn is er eentje om u tegen te zeggen. Zijn moeder zelf is Class Of Touch Hero (v. Radco D’Houtveld), die met de Ier Dermott Lennon op 1m45 niveau actief was. Diezelfde Ier reed trouwens de grootmoeder van Calenksy: Liscalgot (v. Touchdown). Haar naam doet zonder twijfel een belletje rinkelen bij de kenners onder ons: de merrie kroonde zich met haar Ierse ruiter tot wereldkampioene in 2002.

Calensky Hero springt zelf op CSI2* niveau. Eind 2020 sprong hij in de spotlight tijdens het CSI2* concours van Lier waar Gilles Nuytens in het zadel plaatsnam. De jeugdkampioen behaalde met hem enkele mooie klasseringen in verschillende 1m30 en 1m35 rubrieken. Ook Brecht Bille was al met de hengst actief op internationaal niveau. Het duo behaalde in 2019 klasseringen tijdens het CSI2* concours van Beervelde en de CSIYH1* van Bonheiden.


Klik hier voor meer foto's en informatie