Glock's Toto Jr. krijgt Grande Preis uitgereikt

Glock's Toto Jr. krijgt Grande Preis uitgereikt

Geboren uit de vermaarde combinatie van Desperados en Desperada (van Desperados x Rotspon), is de 13-jarige Hannoveraanse hengst Toto Jr gefokt door Judith en Sönke Schmidt in Duitsland. Zijn uitzonderlijke prestaties in zowel de sport als de fokkerij hebben de Hannoveraanse vereniging doen besluiten om Toto Jr te bekronen met de Grande Preis, als erkenning voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan de paardensport.

Als eerste volledig goedgekeurde zoon van de legendarische Totilas, werd hij in 2013 tijdens de Hannoveraanse Hengstenkeuring in Verden goedgekeurd, waarbij het publiek verrast was door het besluit van het comité. Na een veiling waarbij hij voor een bedrag van 100.000 euro werd verkocht aan de Oostenrijkse Gaston Glock, verhuisde Toto Jr naar Nederland, waar hij werd goedgekeurd voor KWPN-fokkerij en de topscorer werd van de KWPN Hengstenkeuring in het voorjaar van 2014 met 86 punten.

Sportcarrière

Zijn sportcarrière is weliswaar kort, maar indrukwekkend. Onder leiding van Marieke van der Putten won Toto Jr de finales van de Pavo Cup in 2016 en de KWPN Hengstencompetitie in 2017. Later werd hij door Edward Gal thuis opgeleid tot het Grand Prix niveau.Het paar debuteerde op nationaal Grand Prix niveau tijdens de CDN Schijndel in juli 2020, waar ze met een score van 79,43% de klasse wonnen en de Nederlandse Grand Prix Kampioenschappen 2020 op hun naam schreven.

In 2021 maakten ze hun internationale debuut tijdens de CDI in Opglabbeek, België, waar ze met succes optraden in zowel de Grand Prix als de Kür op Muziek. Hun prestaties werden bekroond met een overwinning in de Grand Prix tijdens de CDI Exloo. Ondanks zijn indrukwekkende sportieve prestaties, werd Toto Jr de tweede keuze van Edward voor de Olympische Spelen in Tokio, waar hij met Total U.S. deelnam.

Fokkerij

Naast zijn sportieve prestaties is Toto Jr uitgegroeid tot een van de meest populaire fokhengsten van Nederland, met vele uitstekende nakomelingen. In Duitsland heeft hij 20 goedgekeurde zonen voortgebracht, waarvan 11 ingeschreven zijn in stamboek 1, en slechts 5 dochters zijn geregistreerd als fokmerrie.Bron: Eurodressage