Nederland kwalificeert zich voor Longines League of Nations™ in 2024

Nederland kwalificeert zich voor Longines League of Nations™ in 2024

De FEI heeft de kwalificatieranglijst voor de Longines League of Nations™ in 2024 gepubliceerd, met daarin de tien teams die zich hebben gekwalificeerd voor de nieuwe vlaggenschipserie van de FEI, die op 8 februari 2024 van start gaat in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten).


Geen onbekenden op het podium en met veel talent, de top tien teams op de kwalificatieranglijst voor de Longines League of Nations™ zijn Ierland - op de eerste plaats - gevolgd door de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië, Nederland, België, Zweden en Brazilië.

Deze tien teams zijn nu uitgenodigd om hun deelname aan het inaugurele seizoen van de Longines League of Nations™ te bevestigen, waarin 's werelds beste springteams tegen elkaar zullen strijden in vier kwalificatiewedstrijden in Abu Dhabi (VAE), Ocala (VS), St. Gallen (ZWI) en Rotterdam (NED), om een van de felbegeerde plekken in de Longines League of Nations™ Finale in Barcelona (ESP) te bemachtigen, waar de beste acht landen zullen strijden om de titel.

"De Longines League of Nations draait helemaal om het team en samenwerken om iets groots te bereiken dan enkele individuele prestaties," zei FEI-president Ingmar De Vos.

"Het behalen van de top tien van de kwalificatieranglijst voor de Longines League of Nations is op zichzelf al een enorme prestatie, en ik wil alle individuen feliciteren die hebben bijgedragen aan de ranglijst van hun land - van de atleten, de eigenaars, de groomers, de Chefs d'Equipe, de ondersteuningsteams, de trainers en natuurlijk de nationale federaties, want dat was een grote teaminspanning!

"We zijn erg enthousiast en werken nauw samen met de organisatoren om het allerbeste platform te bieden om de allerbeste sport van de allerbeste landen te tonen, en we kijken ernaar uit om nauw samen te werken met de tien landen die deel zullen uitmaken van de Longines League of Nations Serie in 2024.

Kalender Longines League of Nations™ 2024 Serie

8 - 11 februari: Abu Dhabi (VAE)

19 - 23 maart: Ocala, FL (VS)

30 mei - 2 juni: St. Gallen (ZWI)

20 - 23 juni: Rotterdam (NED)

3 - 6 oktober: Barcelona (ESP) - Finale


Kwalificatieranglijst Longines League of Nations™ voor het seizoen 2024 (top tien landen en punten)

Ierland (IRL) - 13834 punten

Verenigde Staten van Amerika (VS) - 13532 punten

Frankrijk (FRA) - 12890 punten

Duitsland (GER) - 12876 punten

Zwitserland (SUI) - 12514 punten

Groot-Brittannië (GBR) - 12045 punten

Nederland (NED) - 11957 punten

België (BEL) - 11552 punten

Zweden (SWE) - 10237 punten

Brazilië (BRA) - 9289 punten

De volledige kwalificatieranglijst van de Longines League of Nations™ (Nationale teams 1-21) is hier te zien.

Over de kwalificatieranglijst van de Longines League of Nations™

De kwalificatieranglijst van de Longines League of Nations™ is gecreëerd om een jaarlijkse teamranglijst vast te stellen en maakt deel uit van de regels van de Longines League of Nations™. De kwalificatieranglijst die wordt gebruikt voor de kwalificatie voor de Longines League of Nations™ wordt berekend op basis van de gecombineerde punten van de beste 6 atleten van elke nationale federatie, waarvan ten minste 1 een U25-atleet moet zijn volgens de Longines Ranking.

Voor het inaugurele seizoen in 2024 is de kwalificatieranglijst gebaseerd op de reguliere maandelijkse Longines Ranking die is gepubliceerd na de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final 2023.

Vanaf 2024 zal de Longines League of Nations™ Ranking worden gebaseerd op de reguliere maandelijkse Longines Ranking die wordt gepubliceerd na afloop van de LLN-finale van het betreffende seizoen. Het winnende team van de Longines League of Nations™ Serie is automatisch gekwalificeerd voor het volgende seizoen.

Voor meer details over het kwalificatiesysteem voor de teams, raadpleeg de regels van de Longines League of Nations™ hier.



Bron: Persbericht