De nieuwe uitdaging voor de paarden-industrie. "Wie nu slim handelt zal de markt beheersen..."

De nieuwe uitdaging voor de paarden-industrie. "Wie nu slim handelt zal de markt beheersen..."

Eind vorig jaar stelden we al de vraag, hoe zal de toekomst er uit zien voor de paardensport? De coronacrisis zorgt nu voor een stroomversnelling. We spraken al over de nieuwe uitdagingen voor de hengstenhouders en de fokkerij, maar wat met de uitdagingen voor de paardenhandel? 'Times are changing', je zorgt dus best dat je op de voorste rij staat...

De functionele sportmarkt is de afgelopen drie jaar met bijna 30% gegroeid tot €1.6 miljard, dat maakte het rapport Sportfocus 2019 bekend. Wat opvalt is dat de sporter en dus ook ruiters, meer en meer online kanalen consulteren om hun aankopen te doen. Dat kan gaan van sportbenodigde artikels tot inschrijftickets of abonnementen van online dienstverleners. Het sterkst is de trend voelbaar in de ruitersportretail.

"De groei van ruitersport handelaren of ruitersportzaken zit hem nu in de slimme combinatie tussen on-en offline aanbiedingen," vertelt het team van BrandingPro. BrandingPro is een White label webdesign en marketing bureau met specialisatie in de paardensport.

"Wat corona ons geleerd heeft, is dat meer als ooit ervoor de ruiter en sportbeoefenaar online aanwezig is en niet terugschrikt van online aankopen. Thans wordt de webshop of website van een handelaar, sportstal of ruitersportzaak vaak bekeken als een virtuele tour doorheen het aanbod. Een Whatsapp of social media communicatie zal de deal nadien beklinken."

Evolutie

Volgens BrandingPro ligt de toekomst voor de paardenhandelaar en ruitersport zaak nu in een slimme combinatie van online visibiliteit en offline serviceverlening. "Alle kanalen moeten SLIM ingezet worden. Een website is een tool, een sociale media kanaal eveneens. Het is hoe je deze kanalen inzet dat zal tonen dat online verkoop de nieuwe sleutel tot succes is."

Paardensport

De paardensport is uiteraard niet zoals een dagdagelijks plantencentrum of warenhuis. "De luxe markt is een markt an sich. Elke niche moet je specifiek kunnen analyseren en benaderen, klinkt het. "Toch is de gelijkenis met de mainstream markt opmerkelijk. Je merkt dat heel wat shops en ook handelaren de logica al door hebben. Instagram stories overspoelen de ruiters met zadels, paarden, ruitersport artikelen die (on)rechtstreeks te koop zijn." gaat het team van BrandingPro verder.

"Wat wel nog niet volledig ingeburgerd is, is de slimme combinatie van de tools. Vaak heerst nog de perceptie dat een website duur is en dus een 'over priced' investering. Toch is meer als ooit ervoor het nut ervan actueel. Uiteraard als je die site nuttig inzet in je combinatie, gecombineerd met sociale media. Verder is de flow enorm belangrijk. Het gebruiksgemak."

Als voorbeelden refereren de specialisten naar Lievenhendrickx.beDmequine.comhiltonstables.com en equschool.com ...

Klaar voor de nieuwe stap in je paardensport succesverhaal? Ontdek BrandingPro.be