Willem Greve: "Het kan zo een mooie sport zijn maar vandaag even niet"

Willem Greve: "Het kan zo een mooie sport zijn maar vandaag even niet"

In Tokio werd zonet de kwalificatie van de teamcompetitie gesprongen. Voor het Nederlandse team bleef het tot op het einde spannend: Maikel van der Vleuten kon in het zadel van Beauville echter de schade beperken waardoor Nederland van de elfde naar de negende plaats opschoof, net voldoende voor een plaatsje in de finale van morgen. Ondertussen maakte Rob Ehrens bekend dat Willem Greve vervangen wordt door Harrie Smolders morgen. 

Willem Greve kreeg met Zypria S een totaal van 13 strafpunten achter zijn naam: "Ik vind het echt zo klote, voor de jongens ook. Zypria S begon heel goed voor mijn gevoel. Ik hoop dat de jongens een goede dag hebben, en dat ze het goed kunnen maken en dat we er nog bij kunnen komen. Als ik nou catastrofale rijfouten had gemaakt maar ik kan er de vinger niet op leggen. Hier lig ik wel een paar nachten wakker van. Dit mag gewoon niet gebeuren. Hier doe je niet alle moeite voor om helemaal naar Tokio af te reizen. Het is goed mogelijk dat Marc en Maikel nog twee nulrondjes rijden. Parcours is goed te doen, het is heel goed gebouwd, goed naar voren. Het is technisch maar we hadden een goed plan. De focus is goed, het losrijden was goed, ze is fit en goed te pas. Het kan zo'n mooie sport zijn, maar vandaag even niet", aldus een teleurgestelde Willem Greve.

Robert Ehrens besloot ook om nog een wijziging in het team uit te voeren: "Morgen is een nieuwe strijd, ik heb het plan moeten herzien en de startvolgorde moeten veranderen. Willem is vervangen door Harrie. Dit is in goed overleg met Willem geweest, ook in het kader van welzijn van het paard. Het is best wel een gok, maar we moeten niet nog een rondje van Zypria vragen. Marc start morgen als eerste, gevolgd door Harrie en tot slot Maikel. We hebben voor hetere vuren gestaan. We moeten realistisch zijn, maar de strijd is nog niet gestreden. Wij blijven strijden en met het mes tussen de tanden gaan we morgen voor drie 0-rondjes en dan kijken we weer verder.”


Bron: KNHS

Foto: Libby Law