Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten verzekeren individuele medaillekansen voor Nederland

Marc Houtzager en Maikel van der Vleuten verzekeren individuele medaillekansen voor Nederland

Vandaag kwamen alle springcombinaties voor het eerst aan de start in Tokio. Tijdens de eerste kwalificatie kwamen alle combinaties aan de start in drie groepen. Enkel de 30 beste duo's komen morgen opnieuw aan de start. Dan zal het scorebord voor alle dertig opnieuw op 0 punten gezet worden.

De Britten worden als één van de top favorieten bestempeld en Ben Maher loste alle verwachtingen in met zijn exploderende Explosion W (Chacco-Blue). Het paar zette de snelst foutloze omloop tijdens deze eerste kwalificatie. Ook Darragh Kenny en Cartello (Cartani 4) deden hete eveneens sterk met een nulronde en tweede beste tijd.

Voor Nederland kwam Willem Greve met Zypria-S (Canturo) als eerste aan de start. Het paar kreeg één springfout en zag zo een individuele Olympische medaille-droom uiteen spatten.

Marc Houtzager kwam nadien aan de start met de 13-jarige Canturano-dochter, Dante. Het paar hield het hoofd koel en gleed over de hindernissen naar een foutloze omloop.

Derde Nederlander aan de start, Maikel van der Vleuten met Beauville Z (Bustique) leken het af en toe moeilijk te hebben, maar niets was minder waar. Het paar verzekerde twee medaille kansen voor de ruiters in Oranje.

F. © Libby Law for Equnews