Maikel van der Vleuten claimt BRONS!

Maikel van der Vleuten claimt BRONS!

De top 30 kwam vandaag aan de start in de individuele finale van de Olympische Spelen in Tokio. Voor Nederland kwalificeerde Maikel van der Vleuten zich met Beauville Z (Bustique).  Na een zenuwslopende barrage haalde Ben Maher de Gouden titel met zijn vertrouwde Explosion W (Chacco-Blue). Van der Vleuten haalde het Brons.

Eerste aan de start was lokale springruiter, Daisuke Fukushima met Chanyon (Chacco-Blue). Het paar zette de toon met een foutloze omloop in 43,76 seconden. 

Zweden's Malin Baryard-Johnsson volgde met H&M Indiana (Kashmir van Schuttershof). Ze draaide korter en zette zo een scherpe tijd, met een foutloze omloop. Landgenoot Peder Fredricson volgde met All In (Kashmir van Schuttershof) en zette meteen de tijd scherper.  

Ben Maher en zijn Chacco-Blue-nazaat, Explosion W deden het nog beter en zakten onder de tijd van Fredricson, meteen met 0,17 seconden en grepen zo de leiding. Dit verzekerde Maher van een medaille. Henrick von Eckermann haalde de chrono niet met de Belgische King Edward, wat hem terug bracht op de derde plaats.

Laatste aan de start was Maikel van der Vleuten met Beauville Z (Bustique). Het paar sprong uiteindelijk naar de Bronzen medaille wat Peder Fredricson met H&M All In, net als in Rio, de zilveren medaille opleverde.