Pavo, gezond & lekker!

Op de Flanders Horse Expo stond een prachtige stand van Pavo! Met het witte logo op een prachtig roze achtergrond, een kleurencombinatie die de basis vormde voor de decoratie van de stand, kon je er niet ongemerkt voorbij.

Pavo bestaat al sinds 1968. Het bedrijf werd opgericht, door Dhr. De Lange. Voor de naam Pavo nam hij eenvoudigweg de twee eerste letters van de woorden ‘paard’ en ‘voeding’. In de loop der jaren is het bedrijf meerdere malen overgenomen. Nu behoort Pavo al 2 jaar bij de groep ForFarmers, een van de grootste Europese spelers op de voedingsmarkt. Vandaar uiteraard de sterke marketing en het breed aanbod.

In totaal zijn er zo’n 40tal producten, keuze genoeg dus! Je kan voeding nemen voor het stal- en weideseizoen, voor de spieren, voor de energie, voor veulens, en zo verder. De zakken van de supplementen hebben een prachtig design, een mooie schets van een paard. Hiervoor alleen zou je het al kopen.

Wij kregen 3 producten mee naar huis om te testen, want het belangrijkste is wat onze paarden ervan vinden!
Het is altijd leuk een tussendoortje te geven aan de paarden zoals bijvoorbeeld slobber. Maar te veel krachtvoer is niet gezond. Pavo heeft hiervoor Care4Life als oplossing. Deze bestaat uit 11 soorten kruiden en bevat geen granen of melasse. Er zit ook collageen in, wat ondersteuning is voor een gezond kraakbeen. Maar het belangrijkste aan dit product is dat het slechts een suiker- zetmeelgehalte heeft van 9%! Je kan Care4Life als voeding geven of als extraatje of gewoonweg om je paard te verwennen. Onze paarden vonden de smaak alleszins zeer lekker!
Een ander product dat we getest hebben is de Pavo Summerfit. Het is een speciale koek vol vitamines en mineralen. Dit product is ideaal voor paarden die de hele dag op de weide staan of die na een ziekte extra vitamines en mineralen nodig hebben. Ook in Summerfit zit niet veel suiker, 1 koek heeft hetzelfde glucosegehalte en zetmeel als 3 appels. Ons testpaard dat elke dag op de weide staat vond deze koek super lekker!
Tot slot hebben we de Pavo SpeediBeet getest. Het product heeft ook weer een laag suikergehalte en is goed voor de darmen. Je kan dit geven aan paarden met een ziekte zoals hoefbevangenheid, aan sportpaarden, aan moeilijke eters, aan oudere paarden, etc. SpeediBeet valt onder de categorie ruwvoer en is dus zeker gezond voor je paard. Niet alle paarden zijn er even zot van, ons testpaard had toch liever de Care4Life, maar de SpeediBeet heeft wel meer voordelen qua gezondheid. Het zou een slow release geven van energie wat goed is voor sportpaarden, het heeft een lager fructaangehalte dan hooi of gras en zoals eerder vermeld is het goed voor de darmen. Het enige nadeel is dat je het 10 minuten in water moet laten weken, dus voor degene die niet veel extra tijd hebben zou dit lastig kunnen zijn.
Op de site van Pavo is er ook een leuke voedingswijzer waarmee je kan opzoeken wat je best als voeding aan je paard geeft. Hier vind je tevens meer informatie over de andere producten.

Pavo heeft dus voor ieder wat wils, denkt aan de gezondheid van onze paarden en biedt een prima kwaliteit.