Magie en mysterie tijdens spectaculaire optredens bij de Friesian Proms

Magie en mysterie tijdens spectaculaire optredens bij de Friesian Proms
Dit weekend staat tijdens Faderpaard het Friese paard centraal. Het uitgebreide programma bestaat clinics, de welbekende hengstenkeuring die wereldwijd gevolgd wordt via social media en twee avonden met adembenemende shows.

Zo was er gisteravond terwijl het buiten langzaamaan begon te sneeuwen, tijd voor de 'Friesian Proms'. En zoals het een echte prom night betaamd stond de avond in teken van mooie muziek die werd voorgebracht door het orkest van The Symphonic Music Connection. Het orkest begeleidde verschillende artiesten van Nederlandse bodem die hier hun zangkunsten ten gehore brachten. Tijdens deze optredens ging de belangstelling naar de piste zelf, want waar het deze avond allemaal om draaide, waren de vele shows die te paard of met het paard werden uitgevoerd. Uiteraard werd het publiek voornamelijk getrakteerd op optredens met het Friese paard.

Een spectaculaire openingsshow werd met veel bravoure uitgevoerd. Dit ridder spektakel bevatte boogschieten vanaf het paard met echte vlammende pijlen die hun doel wisten te raken, waarna er een heus steekspel op volle snelheid werd uitgevoerd.Deze show werd opgevolgd door het optreden van de meiden van de groep Ogene die hier hun nummer Magic ten gehore brachten. Tijdens de eerste klanken van het nummer kwam het Z-Friezenteam uit Groningen ten tonele in de piste. Zij hadden goed naar de muziek geluisterd en brachten een magische sfeer in de ring door binnen te komen in hun achttal met mooie verlichte paarden. De manen, staart rug en benen van hun mooie Friezen waren versierd met ledlampjes die het geheel een zeer mysterieus effect gaven. De dames zagen er zelf ook tip-top verzorgd uit met een mooie make-up die het geheel echt afmaakte. Ondanks dat het nummer voor hun eigen smaak misschien wat kort was, wisten het achttal toch een aantal mooie figuren te laten zien die het publiek dan ook beloonde met een daverend applaus.Al snel mochten we hierna genieten van de vrijheidsdressuur kunsten van de Catalaan Santi Serra Camps. Met zijn drie Friezen en een Palomino wist hij het publiek te verrassen met maar liefst twee mooie shows, waarbij hij begeleid werd op de muziek van Harry Potter. Uiteraard was daar een mooi uitgevoerde Spaanse pas, maar ook de welbekende hoogopgooiende Friezen pas liet hij uitgebreid zien. Slapende paarden, een paarden pyramide waar hij zelf ook nog eens bovenop wist te staan, niets was deze Santi teveel.Een absoluut hoogtepunt van de avond was de mysterieuze show omtrent de muziek uit Phantom of the Opera die ten gehore werd gebracht door Joke de Kruijf en Ben Cramer. Zij zongen het mooie muziekstuk vol passie terwijl Ben Cramer door de piste werd geleid op een mooi aangeklede koets met twee volledig spookachtige paarden. Het bezorgde een overvloed van reacties in het publiek die aangenaam verrast werden door dit mooie stuk. Zangeres Joke maakte eveneens haar verschijning in een ander muziekstuk uit de klassieke opera door gezeten in een prachtige jurk op de rug van een mooie Fries de piste rond te stappen.Natuurlijk ontbrak ook de muziek van James Bond niet in deze avond. Onder veel bravoure liet Peter Spaan zijn pas goedgekeurde Elias 494 een fantastische kür opvoeren. Met mooi uitgevoerde piaffes en passages wist het tweetal het publiek te betoveren.

Een ander hoogtepunt van de avond was zanger Xander de Buisonjé die meerdere nummers uit zijn Volumia tijd ten gehore bracht. Tijdens zijn verschillende nummers werd het publiek getrakteerd op een trickrider team die in hoog tempo verschillende kunsten lieten zien. Hangend aan de zijkant van hun paard, of staand op de paardenrug alles was mogelijk bij dit tweetal.Al met al was het een magische avond die door alle paardenacts extra speciaal werd gemaakt. Vanavond kan je nog één keer genieten van deze bijzondere avond op de Friesian Proms. Kijk op Faderpaard voor meer informatie. Naast deze Sneak-Preview willen wij jullie natuurlijk niet alle mooie foto's onthouden. Houdt dus onze site in de gaten voor het volledige fotoverslag.