Kent Farrington: "Op mijn dertiende wilde ik professioneel ruiter worden."

Kent Farrington: "Op mijn dertiende wilde ik professioneel ruiter worden."
Vorige week was het Michael Whitaker, deze week hebben we een goed gesprek met Kent Farrington. Kent startte zijn hippische carrière op achtjarige leeftijd in Chicago. Zijn eerste ervaring met paarde? Dat waren de koetspaarden van de Amerikaanse stad.

"Ik herinner me niet meer waarom ik het idee had te beginnen paardrijden, " zegt Kent. "Ik herinner me nog een foto te zien van mijn moeder op een pony. Dat was waarschijnlijk de aanzet."

Kent startte met één proef per week. "Ik reed af en toe ook mee met pony races, dat vonden m'n ouders echter te gevaarlijk." Op dertien jarige leeftijd besliste de Amerikaanse springruiter een professionele carrière in de paardensport na te streven.

Op zeventienjarige leeftijd veranderde Kent zijn leven. "Mijn trainer had me ingeschreven op een stage met George H. Morris. Na de clinic zocht Morris me op en vertelde me dat ik 'goed' was," verklaart Morris. "Morris vertelde me dat de keuze die ik gemaakt had wel geen eenvoudige zou zijn. Het is een lange weg naar de top!"

Kent bleef echter trouw aan zijn idee en had zijn zinnen nu nog harder gezet op een sportieve carrière in de paardensport. "Mijn vader kende niets van paarden, maar hij geloofde in mij en steunde me, dat zorgde uiteindelijk voor mijn succes."De opvolgende jaren haalde Kent de 'spotlights' tijdens zijn jeugd carrière. In 1998 en 1999 won hij de nationale finales van het Equitation tornooi. Het laatste jaar greep hij eveneen de gouden medaille tijdens het Young Riders kampioenschap in Noord Amerika.

Nadien begon Kent te rijden voor Tim Grubb en Leslie Howard. "Ik probeerde zoveel mogelijk te leren en wanneer ik voelde er klaar voor te zijn begon ik op mezelf. Ik probeerde zoveel mogelijk op wedstrijden aanwezig te zijn en onderhield mijn sport met de handel in paarden. Ik heb vaak willen opgeven, maar ben blij dat ik dat uiteindelijk niet gedaan heb."

In 2004 was er echter het definitieve keerpunt van Kent's carrière. In het zadel van zijn merrie, Madison haalde hij zijn eerste Grand Prix overwinning in Saugerties, New York.  De daaropvolgende jaren nam Kent deel aan de Wereldbeker in Washington en was zijn internationale top carrière gelanceerd. "De belangrijke paarden volgden kort nadien en mijn carrière was eindelijk van de grond."Mijn carrière is gebaseerd op mijn passie, hard werk en de juiste contacten, verklaart Farrington. "Ik doe het graag en zie mezelf niets anders doen, dat is het belangrijkste..."

Lees het volledig interview binnenkort in het Equlifestyle Magazine editie n°3