Equiline Saddle Division

Equiline brengt binnenkort een nieuw soort zadel op de markt. Ze stellen als eerste een zadellijn voor met de exclusieve IGS technologie(Integrated Gel System). In de collectie zijn er zowel dressuur- als springzadels. Het dynamic zadel is genomineerd voor de Spoga Horse Innovation Award!

Zodra je de zadels van naderbij bekijkt, weet je meteen dat Equiline oog voor detail heeft, vooral in het niveau van de afwerking. Het zachte, vol generfde kalfsleer voelt zo zacht aan, dat je er moeilijk kan afblijven. Het zadel is ontwikkeld op basis van de meningen van dierenartsen, ruiters en osteopaten. Er zijn 3 belangrijke elementen. Ten eerste het comfort van de ruiter. Het zadel ontlast het staartbeen, het schaambeen en de zitbeenknobbels. Ten tweede de gezondheid van het paard. Het zadel is licht, zacht en aanpasbaar. Ten derde de prestatie van beide. Het zadel zorgt voor meer comfort, meer stabiliteit en veiligheid tijdens het rijden.

Het kader van het zadel is elastisch waardoor het perfect de vorm van het paard volgt. En het wordt niet beïnvloed door weersomstandigheden, terwijl hout dit nadeel wel heeft.
De IGS technologie is gepatenteerd door Equiline, dus je kan het niet vinden bij andere merken. Het systeem zorgt voor optimale drukabsorptie wat zorgt voor comfort bij het paard en de ruiter. Het bestaat uit visco-elastisch polymeer materiaal. Hierdoor heeft het zadel veelzijdigheid, geheugen, betrouwbaarheid, duurzaamheid, en biedt het extreme weerstand tegen buigen en schuring. Deze technologie is dus zeker een vooruitgang in de zadelmakerij.

Maar dit is niet alles! De zadels van Equiline hebben ook nog een Flap Grip technologie, eveneens gepatenteerd. Op het einde van het blad is er op een modieuze manier antislip rubber verwerkt in het zadel. Hierdoor heeft de ruiter meer grip. Het voorkomt ook kreuken en slijtage.

Voor de springruiters zijn er de modellen Elegance, Elite, Dynamic, Challenge en Competition. Elegance en Elite zijn klassieke uitvoeringen, zonder FGT technologie. Voor de amazones kan je ze bestellen met glitter afwerking. Het logo zorgt ervoor dat iedereen je nationaliteit weet, wat handig kan zijn op wedstrijd en ook gewoon een leuke touch geeft aan het zadel. Je kan kiezen tussen Zweden, Groot-Brittanië, Amerika, Frankrijk, Duitsland en Italië.

De zadels Challenge en Competition zijn prachtig! De bladen zijn hoekig afgewerkt wat een onverwacht leuk effect geeft. Deze hebben ook geen FGT technologie maar de Competition heeft wel het leuke logo en de nationaliteitskeuzes. Voor de amazones is hier geen glitter optie, maar dat zou ook niet passen bij het speciale blad.

Het zadel dat uitblinkt bij Equiline is het model Dynamic. Dit zadel heeft FGT technologie met al de bijkomende voordelen; het hoort zeker en vast bij een van de meest innovatieve uitvoeringen van vandaag! Zo’n prachtig zadel heeft noch glitter noch extra logo nodig. De FGT technologie staat borg voor de klasse van het zadel. Speciaal, mooi en praktisch!

Bij de dressuurcollectie vindt men zadels met dezelfde namen, ook prachtige modellen. Alleen is bij de dressuur een het Challenge zadel vervangen door een Performance model. Elegance en Elite zijn alweer de klassiekere modellen met glitter en logo afwerking. Bij Performance kan je het logo veranderen maar is er geen glitteroptie. Het speciale aan dit model is dat het maar 1 blad heeft, wat ervoor zorgt dat je dicht bij het paard bent en meer specifiek kan rijden. De Competition bij dressuur heeft ook die hoekige afwerking maar verlengd en iets klassieker, wat ook beter past bij de dressuursport, met weer dezelfde keuzes in landen voor het logo. Tenslotte is het Dynamic dresuurzadel even spectaculair als het Dynamic springzadel, met dezelfde voordelen maar meer dressuurgericht.

Wie van plan is een nieuwe zadel te kopen, wacht best tot dit zadel op de markt is!