Droomstallen... Maar dan een beetje anders

Droomstallen... Maar dan een beetje anders




Deze stal, die ooit in 1946 de Grand National winnaar gestald heeft, is het perfecte voorbeeld hoe een paardenstal met morderne architectuur hand in hand kan gaan, op weg naar een nieuwe toekomst. Deze stallen die ooit mooi en volledig in werking waren, zijn sinds 1940 niet meer gebruikt en zijn in verval geraakt. Gelukkig werd deze Grade 2 stallencomplex met historisch karakter en geschiedenis niet vergeten. Het is omgetoverd tot een elegant en modern 3-slaapkamer eengezinswoning door RIBA bekroonde architecten van AR Design Studio.

De geschiedenis en het karakter van de stal waren een drijvende kracht in het ontwerp, dat dankzij de visie van AR Design Studio een compleet nieuw en creatief leven in is geblazen. Het concept was om het oorspronkelijke karakter te behouden en daaraan met moderne toevoegingen te werken. Dit resulteert in een innovatieve inrichting van de verschillende ruimten. Het bestaande houtwerk is gereinigd en gerenoveerd en het uiteindelijke resultaat, dat veel detail en vakmanschap laat zien, mag er dan ook zeker zijn.
IMG_1644sized-1024x569

De stallen zijn omgebouwd tot 3 ruime slaapkamers waarvan 2 kamers over een eigen luxe en ruime badkamer beschikken. Omdat het pand één verdieping heeft, met een lang doorlopend uitzicht, was de lay-out op maat gesneden en verdeeld tussen woon- en slaapaccommodaties. De gastvrije en ruime open keuken met eethoek, is gunstig gelegen in het hart van het huis, die leidt naar de lichte en ruime woonkamer, die op zijn beurt weer geniet van volledige glazen deuren die openen met uitzicht naar het pittoreske dorpje.

portraitsized-1024x570

De gehele woning is geïsoleerd, met verwarmde gepolijste betonnen vloeren. Nieuwe ramen en verlichting geven de hele plaats een warm, helder en schoon gevoel, met als doel; het creëren van een uitstekende omgeving als decor voor een eensgezinswoning.

IMG_1457sized-1024x574