Dream Stables: Vind jij je nieuw hippisch droomcomplex in Malle, Wuustwezel of Brugge?

Dream Stables: Vind jij je nieuw hippisch droomcomplex in Malle, Wuustwezel of Brugge?

In het aanbod van Hippique.immo schuilen weer heel wat verborgen parels voor ieders hippische droom. Zo staan er twee panden voor u klaar in de Antwerpse provincie maar is er ook een West-Vlaamse vestiging die zeker het ontdekken waard is. 

Pracht en praal in het Antwerpse Westmalle

Met maar liefst een totale oppervlakte van 9 ha, waarvan 8 ha een open weides is dit pand een niet te missen opportuniteit! De eigendom omvat een ruim woonhuis, 2 appartementen, diverse verblijven voor grooms, een groot hoofdgebouw met een aanpalend stalgebouw mét directe toegang vanuit het woonhuis! 

In het hoofdgebouw is er een ruime binnenpiste van 24m x 50m voorzien omgeven van 25 grote stallen en een ontvangstruimte. De aangebouwde stal huisvest nog eens 20 ruime stallen maar ook diverse wasplaatsen en een fijne zadelkamer. Naast de binnenpiste beschikt deze accommodatie ook over een grote buitenpiste van 30m x 70m en een overdekte longeercirkel. 

Als al deze luxe u nog niet overtuigd zou hebben, doen de mooie wandelmogelijkheden of lange stroken voor galoptrainingen in de omgeven natuur dat misschien. 

Ontdek het pand hier


Goed draaiend hippisch complex met 40 stallen op ca. 2,8ha te Wuustwezel

In het hippische complex , dat in 2010 werd opgetrokken, omvat een binnenpiste van 20m x 40m met een eb- en vloed bodem, een aansluitende stallengang met 16 boxen met de vereiste wasplaatsen en zadelkamers. Achteraan in het hoofdgebouw bevindt zich de charmante, ruime ontvangstruimte, met zicht op de buitenpiste, en er is ook een industriële keuken aangebouwd om de klanten te voorzien van een hapje en een drankje.

De professionele buitenpiste meet 40m x 55m en is voorzien van een eb- en vloed bodem met verlichting. In 2017 werd een nieuwbouwloods van 500m2 opgetrokken voor de opslag van hooi en stro en deze biedt ook onderdak voor het rollend materieel. Deze is ruim bemeten en is achteraan voorzien om bijkomende boxen in te richten. De stalluiken zijn reeds aangebracht in dit gebouw. Op de eigendom is er nog een losstaand stalgebouw voor 8 paarden en een conforme mestvaalt.

Ontdek het pand hier


Brugse historie pal in het groen

Prachtig hippisch complex, gekend als ‘Stal Tillegem’ te Brugge op 3,4ha met optie om ca. 8ha aanpalend gelegen bij te kopen en ca. 4ha bij te huren.
Stal Tillegem is een hippisch complex dat gelegen is op een ideale locatie. Het domein is omringd door verschillende kasteeldomeinen met veel wandelroutes. Daarnaast is de stal ook zeer makkelijk bereikbaar. De eigendom is gelegen op 3,8 kilometer van het centrum van Brugge en heeft een makkelijke toegang tot de E403 en E40. Via deze 2 snelwegen is er een makkelijke verbinding met Zeebrugge, Doornik, Oostende, Gent, Brussel en Antwerpen.

Het domein heeft een totale oppervlakte van 11,2 Ha, maar wordt aangeboden op een kleinere oppervlakte van ca. 3,4ha met de mogelijkheid om meer grond bij te kopen. De eigendom bestaat uit een woonhuis en verschillende stalgebouwen met in totaal 38 stallen. Op het domein bevinden zich 3 buitenpistes: een dressuurpiste van 25m x 40m, een springpiste van 40m x 60m en een wedstrijdpiste van 150m x 100m op gras, waar vroeger het BK van de Jeugd plaatsvond. Naast deze 3 pistes bevindt zich op het domein een longeercirkel en een stapmolen. De woning van stal Tillegem valt onder onroerend erfgoed, maar uitbreiding van het woonvolume is mogelijk.

De stalgebouwen zijn opgedeeld in 3 gebouwen. Als eerste hebben we het grootste gebouw waar plaats is voor 23 paarden. Aan de rechterzijde van dit gebouw bevindt zich de stro-opslag met aansluitend 11 stallen. In dit tweede gebouw is een berging en WC voorzien. Het derde gebouw is een loods voor opslag en rollend materieel onder te brengen, aan de achterzijde van deze loods zijn er nog 4 stallen voorzien. Verder is er nog een vakantiewoning op het domein, die erg in trek is bij vakantiegangers die het Brugse ommeland willen verkennen.

Eigendom met veel mogelijkheden voor paardenhouderij/- fokkerij of voor een menruiter!

Ontdek het pand hier