Balans Hippique: op naar de volgende editie

Balans Hippique: op naar de volgende editie
In en rond het Hippisch Centrum Exloo was het op 24 maart een drukte van belang. De eventing-wedstrijd werd er gehouden maar ook Balans Hippique, het evenement met als thema balans voor ruiter en paard.

Het werd een heel gezellige maar vooral super-interessante dag waar het publiek alle mogelijke informatie kon vergaren bij de stands over onderwerpen als ruiterfitheid, hartslagmeting, paardenwelzijn, voeding en de aankoop van een paard. In de ochtend stond het clinic-programma in het teken van de beweging van het paard en de houding en zit van de ruiter met bijdragen van Stephanie Groet, Roos Dyson, Ingrid Hekkert, Ilse Verbraak en Romy Froma. Tussendoor waren er verlotingen van leuke prijzen zoals een behandeling van Paard en Ruiter in Beeld, paardendekens van Equipe Paardenverzekering en Voermeesters, een saddle clip van Equestic en potten hoefvet van Duo Hoef en wondzalf van Eire Hide vanuit Universal Horse Data en een weekend weg met een paardenwagen van De Boer Horsetrucks.

[caption id="attachment_162135" align="alignnone" width="705"] Romy Froma ging in de praktijk aan de slag over Ruiterfitheid[/caption]

’s Middags namen de specialisten Frenk Jespers, Sabien Zwaga, Jaap Boersma en Gerrit Claes Bierenbroodspot het muisstille publiek mee in hun kijk op exterieurbeoordeling en beweging. Ook de afsluitende clinic van bondscoach dressuur Rien van der Schaft met co-commentaar over de jurybeoordeling van Frenk Jespers, Gerrit-Claes Bierenbroodspot en Grand Prix-jurylid Herman Smit kende een zeer geïnteresseerd publiek op een volle tribune. De dag werd afgesloten met de uitgifte van honderden goodiebags vanuit de De Boer Horsetrucks paardenwagen van Rien van der Schaft.

[caption id="attachment_162138" align="alignnone" width="705"] Rien van der Schaft gaf een zeer gedreven clinic, hier met Kim van der Velden[/caption]

De organisatie heeft al plannen voor een volgende editie van Balans Hippique. Plaats en tijd worden binnenkort bekend gemaakt!