3D printer brengt paardenkunst in huis

3D printer brengt paardenkunst in huis
Je hebt zonder twijfel al vaak van de 3D-printer gehoord. Journalisten en gebruikers zijn dol enthousiast over de verschillende toepassingen ervan. Het lijkt een magisch object dat zowat uit elk materiaal prints kan maken... Maar hoe werkt het en wat heeft dit met de paardensport te maken?

Een 3D printer is kan protheses creëren maar ook kunst, en dit alles begint bij een digitaal bestand. Een tekening in een CAD-programma. Nadien gaat de printer het object opbouwen laag per laag. Dit kan met verschillende materialen. Voordeel is dat de printer geen verlies heeft! Hij bouwt wat hij moet bouwen ...

'Designer' Dominik Raskin heeft daar nu gretig gebruik van gemaakt bij het ontwerp van zijn nieuw werk, Equus (Latijn voor paard). Een framework dat een galopperend paard voorstelt. Een galopperende viervoeter die uit de muur springt. Zonder twijfel een heel dynamisch kunstwerk.

Door zijn structuur en het materiaal gebruik is het enorm eenvoudig dit 40cm hoge kunstwerk op te hangen. Dit kan zelf met gewoon wat plakband of een 'pin'.

Je kan het werk kopen op volgende link: KLIK HIER