Thierry Goffinet springt naar goud in troosting proef WK 6-jarigen

Thierry Goffinet springt naar goud in troosting proef WK 6-jarigen

Na twee dagen alles uit de kast halen, stond vandaag de troostproef van het WK voor 6-jarige paarden op het programma in Lanaken. Bijna 160 combinaties kwamen aan de start in deze 1.35m hoge proef, waarbij enkel Thierry Goffinet met Kalif de l'Aulne de chrono foutloos onder de 57 seconden wist te stoppen. Olivier van der Vaart zorgde voor het beste Nederlandse resultaat en werd in het zadel van Zarah-Zeldenrust Z (Zirocco Blue VDL) knap twintigste. 

Goffinet stuurde de vosse SBS ruin van Etoulon VDL in een tijd van 56.32 seconden als allersnelste de Ramiro Z arena rond. Enkel Rania Dindane wist met Diabolique TMS Z (Diamant de Semilly) nog enigszins in de buurt te komen, en stopte de tijd op 57.24 seconden zonder fouten. De bronzen medaille ging naar Alessandra Reich en Galadermie PP Z (George Z).

Ook Benny Naessens zette een sterke prestatie neer, en sprong met SBSer Kapitein Cento ter Linden (Boyfriend du Seigneur) naar een vierde plaats. De top vijf werd vervolledigd door Charlotte Smet in het zadel van Diamond Quality Z (Diamant de Semily).

Volledig resultaat