Siebe Leemans wint twee ronde NK Junioren, Thijmen Vos op kop in het klassement

Siebe Leemans wint twee ronde NK Junioren, Thijmen Vos op kop in het klassement

Na het tweede onderdeel voor Junioren op het NK in Deurne, heeft Thijmen Vos de leiding in het algemeen klassement weten te behouden. De dagprijs kwam in handen van Siebe Leemans. 

Het 1.40m hoge parcours eiste duidelijk zijn tol onder de 30 combinaties want slechts zes van hen kon foutloos afronden. Mede de scherpe tijd zat daar voor een deel tussen. Leemans en de 9-jarige schimmelhengst Gem vd Riloo Z (Gemini CL) hielden het hoofd koel en finishten ruim binnen de tijd. Een foutloze rit leverde hen dan ook de overwinning op. Yoni van Santvoort en Esprit (Sir Scandic) bleven binnen diezelfde seconde en werden tweede, op de hielen gezeten door Milan Morssinkhof in het zadel van de Quickly de Kreisker-nakomeling VDL Quickthago

Op de vierde plek zagen we Yfke Priem met Jetoulon PK (Etoulon) voor Rik Van de Pas en Go Go-Nevada (Ustinov). 

Resultaten dagprijs


Thijmen Vos en Cadillac Z blijven aan de leiding

Gisteren grepen Vos en de 9-jarige Carrera VDL-zoon nog de dagprijs, wat hen de leiding in het klassement voor het Nederlands Kampioenschap opleverde. Na op donderdag enkel een tijdsfout te laten noteren, behouden ze die positie. Morssinkhof springt dankzij een foutloze rit naar de tweede plaats met VDL Quickthago. Vos verzekert zich ook van de derde positie na het tweede onderdeel met Feliek-H (Azteca VDL).

Klassement