"Zolang hij wil blijven winnen, ga ik door...": Quotes na het Rio Olympisch Goud

"Zolang hij wil blijven winnen, ga ik door...": Quotes na het Rio Olympisch Goud

Vandaag won Groot-Brittanië's Nick Skelton het Olympisch goud tijdens de 2016 Rio de Janeiro Olympische Spelen. Na de uitreiking van de medailles was er even tijd om de atleten aan enkele vragen te onderwerpen. Hier zijn de leukste 'quotes' ...


Nick Skelton (GBR) - Goud: "Dit is een emotioneel moment voor mijn volledig team. Mijn groom Mark is al ruim 30 jaar een vast onderdeel van mijn team. Hij werkt negen uur per day met mijn ondenkbare partner, Big Star. Mijn twee zonen zijn momenteel thuis, maar toch kon ik het niet laten ze meteen na de overwinning op te bellen. Mijn grootste steun vind ik wel bij mijn levenspartner, Laura (de Amerikaanse amazone, Laura Kraut). Ze is echt mijn steunpilaar."


Eric Lamaze (CAN) - Brons: "Echt alles moet perfect lopen op zo'n moment. Deze spelen zag alleen maar top ruiters en top paarden aan de start. Je moet ook dat tikkeltje geluk hebben en hopen dat je paard gezond blijft. Ik dacht altijd dat Nick op het podium hoorde, of er juist naast, hoe dan ook ... "


Nick Skelton (GBR) - Goud: "Ik was echt verrast dat er zo veel foutloze omlopen waren in de eerste ronde, 13 ... Ik voel echt mee met de ruiters die vierde, vijfde of zesde finishten."


Peder Fredricson (SWE) - Zilver: "Ik wist dat ik mocht deelnemen met een top paard. Ik verwachtte geen medaille, maar hoopte er uiteraard wel voor. Ik zag Nick zijn barragerit en zette alles op alles. Helaas lukte het me niet zijn tijd te verbeteren. "


"Ik heb dit paard als een zevenjarige van Nicola Philippaerts gekocht. Na drie jaar ben ik nog steeds evenveel overtuigd als toen ik de eerste hindernis sprong met hem."



Nick Skelton (GBR) - Goud: “Ik ga niet stoppen met paardrijden. Ik rij enkel nog Big Star. Zolang hij nog wil winnen, blijf ik doorgaan.”