Eigenaar Papillon Z teleurgesteld in niet-selectie Rio

Eigenaar Papillon Z teleurgesteld in niet-selectie Rio


Vorige week maakte de KBRSF en het BOIC bekend dat Nicola Philippaerts (Zilverstar T) en Jerome Guery (Grand Cru van de Rozenberg) de Belgische vertegenwoordigers zullen zijn tijdens de Olympische Spelen voor de discipline jumping.

België mag twee springruiters afvaardigen nadat Gregory Wathelet (Conrad de Hus) en Jerome Guery (Papillon Z) individueel twee startplaatsen wisten af te dwingen.
De eindbeslissing over welke combinaties er naar de Olympische Spelen mogen gaan lag bij de federatie en de chef d'equipe.

Uiteindelijk hebben zij Philippaerts en Guery geselecteerd. Guery werd niet geselecteerd met de 14-jarige Papillon Z, maar wel met Grand Cru van de Rozenberg waarmee hij enkele maanden geleden de Grote Prijs van CSIO La Baule won.

Yves Woitrin, eigenaar van Papillon Z had uiteraard graag zijn paard, dat het ticket wist af te dwingen, naar Rio zien vertrekken.
Toen enkele weken geleden de shortlist voor Rio werd bekend gemaakt stond Papillon Z niet op die lijst. Woitrin voelde toen de bui al hangen en stond erop dat de federatie zijn paard toch op die lijst zou zetten, omdat Papillon Z aan de Olympische voorwaarden zou voldoen. Eind juni werd de schimmel dan toch toegevoegd aan de shortlist.

Na de definitieve bekendmaking vorige week dreigde Woitrin naar het B.A.S. te stappen om de niet-selectie aan te vechten, maar de KBRSF liet vanmiddag weten dat het zo ver niet zal komen.

Zo kan de focus volledig op de Olympische Spelen in Rio gelegd worden.