NK Young Riders: Nikita Cheung doorstaat aartsmoeilijke dagprijs, Mart Ijland op kop in klassement

NK Young Riders: Nikita Cheung doorstaat aartsmoeilijke dagprijs, Mart Ijland op kop in klassement

Voor het tweede onderdeel van het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders werden de 27 deelnemers uitgedaagd in een 1.45m hoog parcours dat direct op tijd werd verreden. Slechts drie van hen slaagden erin zonder fouten te eindigen, wat winst opleverde voor Nikita Cheung en Noberlina v/d Laarse Heide Z

Met de 12-jarige dochter van Nabab de Reve bleef Cheung keurig van het hout af en noteerde daarbij een tijd van 71,36s. Eerder was het Siebe Leemans ook al gelukt om de 9-jarige Kobalt (Harley VDL) zonder fouten naar de finish te begeleiden en had daarvoor 71,98s nodig. Mart Ijland had op de Douglas-merrie Isla Ibiza een voorzichtige ronde en landde dankzij de nulscore en een tijd van 75,28s op drie. 

Leemans kwam eerder ook aan de start op Estoril du Cedre en liet met de Jarnac-ruin een snelle tijd van 71,25s afklokken maar een springfout hield hen op vier. Fleur Holleman besloot de top vijf in het zadel van Faltic (Baltic VDL). 

Mart Ijland en Isla Ibiza op kop van het klassement

In de tussenstand prijkt Mart Ijland helemaal bovenaan met de 11-jarige KWPN merrie. Hun totaal komt momenteel op 0,61 punten. Leemans en Kobalt komen met een totaal van 0,81 dicht bij hen in de buurt en staan voorlopig op twee. Cheung haar succesvolle rit in het tweede onderdeel plaatst haar met de Zangersheide merrie op drie. Hun totaal is 2,32. 

Resultaten Dagprijs
Tussenstand NK Young Riders