Overijsselse ruiters domineren op NK

Overijsselse ruiters domineren op NK
Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN (Rash R) hebben vandaag het eerste onderdeel van het Nederlands Kampieonschap voor springruiters gewonnen. Het ging hierbij om een snelheidsproef. Als een van de laatste combinaties aan de start bewezen ze zich het snelst van de 48 starters.

De tweede plaats was voor Frank Schuttert met Beautiful Red (Casall) in 72,34 seconden, dus bijna een seconde meer dan Dubbeldam. Gerben Morsink veroverde met zijn Navarone (Nabab de Reve) de derde plaats in 72,43 seconden en was zo de derde ruiter uit Overijssel in de top drie.

Kevin Olsmeyer en Dalvaro (Calvaro) werden vierde, Glenn Knoeste reed Alpicor (Lupicor) naar de vijfde plaats.

Bij de Young Riders was het Tristan Marchal die won met Sambucca (Sandro Boy). Bas Moerings en Fasther (Vigo d'Arsouilles) werden tweede, Megan Laseur werd derde met Cleopatra (Quickstar).

Lars Kersten was vanochtend dan weer de eerste winnaar. Hij won met Dora de Ness (Nabab de Reve) het eerste onderdeel voor de Junioren. Rowen van de Mheen en Qverdi (Verdi) volgden met een halve seconde meer in tijd, Niels Bulthuis volgde met Freebird (Lupicor).

Klik hier voor alle resultaten.