Amber Fijen: “Goed begin is het halve werk”

“Goed begin is het halve werk”, glimlacht Amber Fijen (Nieuwstadt), de winnares van het eerste onderdeel van het NK springen voor Young Riders in Mierlo. Amber verbeterde de tijd van regerend kampioene Sanne Thijssen en Warette. Kevin Jochems staat bijna een seconde achter Sanne, die ook vijfde staat met Con Quidam RB. Niels Knape heeft als de nummer 4 nog zicht op het podium.

De top van het NK Young Riders vorig jaar heeft de lakens uitgedeeld in het eerste onderdeel, de snelheids- en wendbaarheidswedstrijd. Amber Fijen gaat aan de leiding met Briljant en was ruim twee seconden dan Sanne Thijssen en Warrete die als tweede starter lange tijd aan de leiding ging. Sanne is vijfde in de tussenstand met haar hengst Con Quidam RB en heeft twee ijzers in het vuur de komende twee dagen. Kevin Jochems reed Flugel van ’t Palmenhof scherp naar de derde tijd.
“Goed begin is het halve werk”, lacht Amber Fijen na de prijsuitreiking. “Briljant is in vorm. Ik moest gewoon nul rijden de eerste dag en ze is van nature heel snel. Dat het zo uitpakt is natuurlijk super. Het ligt heel dicht bij elkaar en Sanne, Kevin en Niels zijn denk ik ook wel mijn belangrijkste concurrenten hier.” Vorige week eindigde Amber met Briljant als vierde in de driesterren Grote Prijs van Lummen. “Ik kan mijn hele leven nog bij de senioren rijden, dus dit jaar richt ik me echt op het EK voor Young Riders. Nul rijden de komende dagen is het belangrijkst, dan halen ze me niet meer in.”

Amber en haar tienjarige merrie Briljant vormen al een hechte combinatie. “Ik rijd Briljant nu bijna twee jaar. We zijn samen naar dit niveau toegegroeid en lijkt heel goed. We blijven ons verbeteren. De hoogte zal deze week het probleem niet worden, maar een foutje is zo gemaakt. W

Kijk hier voor alle resultaten.