Nederlandse paarden 'fit to compete' in Riesenbeck

Nederlandse paarden 'fit to compete' in Riesenbeck

De springpaarden van de TeamNL zijn fit-to-compete voor het Europees kampioenschap springen in het Duitse Riesenbeck. Vanmiddag was de veterinaire keuring. “Met vlag en wimpel kwamen onze paarden door de keuring”, vertelt bondscoach Rob Ehrens. Om 11 uur morgenochtend begint het EK met een snelheid- en wendbaarheidswedstrijd. Deze wedstrijd telt mee voor het individuele en het landenklassement. Donderdag en vrijdag is de landenfinale. Zondag strijden de beste ruiters om de individuele medailles.

“Onze paarden kwamen zonet met vlag en wimpel door de keuring”, laat Ehrens dinsdagmiddag vanuit Riesenbeck weten. “We maken ons nu op voor de trainings-sessie in de hoofdring.”

De wedstrijd in Riesenbeck wordt op een grasbodem verreden. Ehrens gaat morgen met vier combinaties aan start op het Longines FEI Europees Kampioenschap springen voor senioren. Bart Bles (KrisKras DV), Marc Houtzager (Sterrefhof's Calimero), Harrie Smolders (Bingo du Parc) en Frank Schuttert (Lyonel D) vormen TeamNL. Jur Vrieling (Fiumicino van de Kalevallei) is aangewezen als reserve-ruiter.


Don Diarado mogelijk 'out'

Na een teleurstellend resultaat in Tokio voor Duitsland, start het EK voor de Duitsers twijfelachtig. Maurice Tebbels zijn Don Diarado tekende vandaag niet present voor de veterinaire keuring. Vermoedelijk ligt een hoefzweer aan de oorzaak dat de viervoeter kreupel loopt. De hengst kan eventueel woensdagochtend nog aangeboden worden voor herkeuring.