Nederland neemt het op tegen 29 landen tijdens EK Jeugd in Oliva

Nederland neemt het op tegen 29 landen tijdens EK Jeugd in Oliva

Het aftellen is geblazen, 30 landen zullen zondag neerstrijken in Oliva voor het Europees kampioenschap voor de jeugd. Het is sinds 2013 geleden dat de Europese kampioenschappen voor Children, Juniors en Young Riders in Spanje plaatsvinden. Toen was dit in Vejer de la Fronteira op de terreinen van de Sunshine Tour. 

De Young Rider kampioen van vorig jaar, Matthis Westendarp (GER) zal opnieuw aanwezig zijn. In 2021 was België niet te stoppen in de teamcompetitties. Tristan Guisson en Naturelle vh Legitahof Z sprongen vorig jaar naar het individueel zilver bij de junioren. Dit jaar zal het paar aan de start komen bij de Young Riders. Zus Aurelia Guisson en No Limit vh Legitahof Z wonnen vorig jaar brons en zullen ditmaal voor goud gaan bij de junioren. 

Een iets is zeker voor Nederland komen er reële kanshebbers aan de start. Nick Nanning, Mart Ijland, Emma Bocken, Milan Morssinkhof en Thijmen Vos zullen de oranje jas dragen bij de Junioren.

Bij de Young Riders komen Vincent Dings, Iris Michels, Skye Morssinkhof, Mans Thijssen en Mel Thijssen aan de start. De Children treden sterk aan met Jesse Berkers, Emma Heijligers, Renske van Middendorp, Yoni Van Santvoort en Faye Louise Vos.

KLIK HIER VOOR DE DEELNEMERSLIJST