Jos Lansink: "Je merkt dat het voor sommige paarden een eerste kampioenschap is..."

Jos Lansink: "Je merkt dat het voor sommige paarden een eerste kampioenschap is..."

Vandaag hebben zowel Jur Vrieling (individueel) als Team NL goede zaken gedaan tijdens het FEI Europees kampioenschap in Milaan. “Toen we parcours liepen wisten we al dat er veel kon gebeuren, het was een moeilijke en technische proef”, vertelt Lansink.

“Alles stond twee gaten hoger dan gisteren, dat had ik zeker na de proef van gisteren niet verwacht. Alles zat erin; een muurtje, plankje, kijkerige hindernissen en daarbij was de toegestane tijd niet overdreven ruim. Onze paarden sprongen allemaal heel goed, op het paard van Harrie na, dat heeft niet de vorm die hij de afgelopen weken had, maar dat kan gebeuren. Als hij kon praten zouden we wellicht beter snappen waar dat aan ligt”, zegt Lansink berustend. “Onze ruiters hebben fantastisch gereden en daar ben ik heel blij mee.”


De bondscoach is blij dat het resultaat vandaag beter was dan gisteren. “De paarden sprongen gisteren in principe ook goed, maar dan zie je toch dat het voor een aantal van onze paarden hun eerste grote kampioenschap is, en een EK is dan ook wat anders dan een NK. Dat zit hem in de druk, de entourage, de hoogte van de hindernissen, en de technische kant van de parcoursen. Daarom zijn we ook hier. Onze paarden moeten meters maken op dit niveau, en ik ben blij dat we dat gedaan hebben”, besluit Lansink.