EK Pony's - Maddy Dijkshoorn beste Nederlandse

EK Pony's - Maddy Dijkshoorn beste Nederlandse

Vandaag gingen ze op het EK Pony's verder met het tweede deel van de individuele dressuur. Daarin was Duitsland de grote uitblinker met een volledig Duits podium. Beste Nederlandse notering is voor Maddy Dijkshoorn.

Na het winnen van het goud in de landenwedstrijd was het nogmaals Duitsland dat omnipresent was op de tweede dag van de individuele dressuurproeven. Ze konden maar liefst het volledige podium voor hun rekening nemen, waarvan Lilly Marie Collin samen met haar pony Cosmo Callidus NRW het goud mee naar huis kon nemen. De Nederlandse Maddy Dijkshoorn reed met Boogie de L'Aube een knap rondje en behaalde daarbij een score van 74,784% wat goed was voor een mooie vijfde plaats. Helaas was er één jurylid niet volledig in lijn met de anderen die haar wat meer naar onderen geplaatst had, anders had ze waarschijnlijk een hogere ranking gehad. 

De andere Nederlandse amazones gingen nek aan nek. Daarbij werd Esmee Boers tiende, Morgan Walraven elfde en Bridget Lock twaalfde. 

Maddy, Morgan en Esmee mogen morgen hun kür op muziek rijden. Helaas mogen er maar drie ruiters per land deelnemen, waardoor Bridget niet van start zal gaan. 

Alle resultaten