Israelische federatie kondigt ruiters aan voor Europees Kampioenschap

Israelische federatie kondigt ruiters aan voor Europees Kampioenschap

De Israelische ruitersportfederatie heeft haar team bekendgemaakt voor de Europese Kampioenschappen in Rotterdam deze maand. Voor het eerst in de geschiedenis kan het land een jumpingteam én twee individuele dressuurruiters afvaardigen. 

Voor de dressuur reizen Eyal Zlatin en Micah Deligdish af naar Rotterdam met hun paarden Bonzanjo en Destiny. Ze zullen begeleid worden door Oded Shimoni.

Het springteam bestaat uit Dani G. Waldman met Lizziemary of Jativia,  Daniel Bluman met Ladriano Z of Entano, Elad Yaniv met Alvaro du Gue of E. Clitons Diamant en Dan Kremer met Chaplin 92. Jeroen Dubbeldam gaat mee om het team te ondersteunen, evenals Hans Horn.

Ken Lalo, voorzitter van de federatie, zegt: "De deelname van Israel's grootste delegatie ooit op de Europese Kampioenschappen, met zowel een jumpingteam als individuele dressuurruiters, is een nieuwe mijlpaal in de groei van Israel tot de top van de ruitersport, en dit een maand nadat het jumpingteam zich kon plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio."

Bron: Persbericht - Foto: Maxima Park