Aftellen naar Tokio ... ruiters mogen vanaf vandaag geen promotie meer maken op sociale media

Aftellen naar Tokio ... ruiters mogen vanaf vandaag geen promotie meer maken op sociale media

De Australische dressuuramazone Mary Hanna meldt dat zij en haar paard Calanta als eerste paardensporters zijn aangekomen in Tokio. De rest van de paarden volgt snel, want over 10 dagen beginnen de Olympische Spelen al!

Edwina Tops-Alexander laat aan haar volgers weten dat vanaf vandaag de blackout periode in gaat. Deze periode is beschreven in de Olympische Rule 40, die aangeeft wat privésponsors wel en niet mogen delen in de Olympische periode. “Vanaf nu tot 10 augustus mogen wij als atleten geen berichten plaatsen die iets te maken hebben met onze sponsoren. Gelukkig zijn mijn sponsoren daarvan op de hoogte. Daarom wil ik nu nog even iedereen bedanken voor zijn steun. Ik ga absoluut mijn best doen!”, schrijft Tops-Alexander.

Rule 40

In deze regel staat beschreven wat zij wel en niet mogen plaatsen in de Olympische periode. In dit document staat dat de topsporter maximaal 7 groet- of bedankberichten, gericht aan de privésponsor, op social media mag plaatsen. De sponsor zelf mag gedurende de Olympische periode één groet, één bedankbericht, één succeswens en één gelivitatie op social media plaatsen. Het re-posten van berichten van het IOC en het NOC*NSF is toegestaan zonder toevoegingen aan het originele bericht. Daarnaast mag een privésponsor zo’n bericht maar één keer re-posten.

Berichten en re-posts moeten altijd voldoen aan de uitgangspunten en voorwaarden van Rule 40. Dit betekent dat de berichten en re-posts:

geen olympische symbolen, logo’s en beelden mogen bevatten

niet mogen verwijzen naar olympische sponsors

geen bericht mogen bevatten van olympische sponsors

niet versterkt mogen worden door commerciële teksten, campagnes etc.

De regel zorgt er ook voor dat namen van paarden nu geen namen van sponsors als voorzetsel hebben.