6 KWPN'ers geplaatst in eerste kwalificatieronde van WK Jonge Paarden Lanaken

6 KWPN'ers geplaatst in eerste kwalificatieronde van WK Jonge Paarden Lanaken

6 KWPN-gefokte paarden hebben zich in de eerste kwalificatie voor zevenjarige paarden in Zangersheide weten te plaatsen. Beste hiervan was de Eldorado vd Zeshoek-zoon Highway M TN met Willem Greve; zij werden veertiende.

QUICK RESULT

1. Lorenzo de Luca - Malissa de Muze
2. Katrin Eckermann - Daddy's Destiny 
3. Patrick Stühlmeyer - Diaron Old


BWP-merrie Malissa de Muze nam de leiding onder Italiaan Lorenzo de Luca. Deze merrie is een dochter van Vigo d'Arsouilles uit een For Pleasure-moeder. In 31,18 seconden grepen ze de leiding. 

De tweede plaats was voor de Duitse Katrin Eckermann met de OS-merrie Daddy's Destiny (Comme Il Faut x Acasino). Zij finishten in 31,19 seconden, zelf driekwart seconde sneller dan landgenoot Patrick Stühlmeyer met Diaron Old. Deze zevenjarige hengst is een zoon van Diarado x Come On. Chilli (Colestus x Colorit) werd vierde onder de Brit Guy Williams, Harrie Smolders stuurde Calina (Ci Ci Senjor ASK x Cornet Obolensky) naar de vijfde plaats. 

De zevenjarige KWPN-hengst Highway M TN sprong onder Willem Greve naar de veertiende plaats. In een foutloze 33,16 seconden legde het duo het 1,40m-hoge parcours netjes af. Highway is een zoon van Eldorado vd Zeshoek uit een Chellano-moeder gefokt door P. Verdellen. Hij is in eigendom van Klaas Mostert en Team Nijhof. 

De verdere KWPN-gefokte zevenjarigen die zich wisten te plaatsen:

21. merrie Happynes (Eldorado vd Zeshoek) met Emma Stoker (GBR)
25. ruin Harm-B (Eldorado vd Zeshoek) met Henk Frederiks (NL)
26. ruin Hooligan B (Cardento) met Daniele Cuva (ITA)
48. ruin Ha-Cantos (Cantos) met Monique van den Broek (NED)
51. merrie Harina Touch W (Untouched) met Dennis van den Brink (NED)

Klik hier voor het volledige resultaat.