Zangersheide koopt Holsteiner premiehengst 'Hanley Light'

Zangersheide koopt Holsteiner premiehengst 'Hanley Light'

Stoeterij Zangersheide bereidt haar dekseizoen 2022 voor en trakteert haar fokkers in het najaar steevast op de nieuwe sterren in haar catalogus. Na de komst van de bekende HH Conrad Z is de Holsteiner premiehengst Hanley Light de tweede nieuwkomer op de Belgische stoeterij.

Deze zoon van Hanley was vorig weekend één van de smaakmakers van de hengstenkeuring in Holstein en werd hiervoor geprimeerd. De knappe vos overtuigde jury en publiek met zijn machtige sprongen waarbij hij zijn ongekende vermogen combineerde met een fantastische techniek!

“Hanley Light overtuigde ons vanaf het eerste moment. Het is een hengst die mij in eerste plaats enorm deed denken aan mijn favoriete Comilfo Plus Z. Hij is bijzonder modern, heeft een perfecte springtechniek en koppelt die aan een sterke afdruk waarbij hij zijn vermogen toont!” aldus Judy Ann Melchior “Daarnaast komt Hanley Light ook uit een sterke moederlijn hetgeen voor ons ook erg belangrijk is bij de aankoop van een dekhengst. Hij heeft een broer (Canthus Jmen) die op 1m60 niveau springt en ook zijn grootmoeder Paulin sprong onder Juan Carlos Garcia op 1m50 niveau!”

Hanley Light zal voor 2022 beschikbaar zijn door middel van vers sperma en wel met een uiterst interessante formule. Fokkers die de hengst in 2022 op hun merrie gebruiken dienen het dekgeld pas in 2023 te betalen wanneer ze een levend geboren veulen hebben!

Meer informatie : www.stallions.zangersheide.com