Vier nieuwe hengsten op eerste dag Zangersheide voorjaarskeuring

Vier nieuwe hengsten op eerste dag Zangersheide voorjaarskeuring
Aankomend weekend zijn naast de Kijkdagen op het domein van Zangersheide ook de balangrijke hengsten keuringen die het voortbestaan van het stamboek moeten waarborgen. En de oogst op de eerste dag is goed te noemen met de aanwijzing van vier nieuwe hengsten.

Bij de hengsten van 7 jaar en ouder waren juryleden Luc Tilleman, Heinz Meyer en Eric Levallois overtuigd van maar liefst drie KWPN hengsten en één BWP hengst.

De 7-jarige KWPN'er Fun Again (Indoctro x Burggraaf) die met Jan Janssen succesvol is in de internationale sport kreeg onder andere een dekbevret. De zoon van Indoctro had vorig jaar al een sterk seizoen en won onder andere in Lummen, Bonheiden en Gesves verschillende jonge paarden rubrieken.

9-jarige KWPN'er El Salvador (Vigaro x Kojak) werd enkele maanden geleden aangekocht door T&L. Zij waren dus al overtuigd van de kwaliteiten die de springhengst heeft, nu sluit Zangersheide zich daar ook bij aan.

Als 16-jarige heeft het even geduurd voordat de hengst Unaniem (Numero Uno x Voltaire) inzet mag worden onder de vlag van Zangersheide Maar door zijn sport prestaties en de goede resultaten in de fok bij onder ander het KWPN ontvangt de Numero Uno zoon nu ook zijn dekbevret in Lanaken.

Datzelfde kan gezegd worden van de BWP'er A Big Boy (Kannan x Cash). De nu al 17-jarige hengst begon zijn internationale carrière onder Rein Pills uit Estonie. In 2014 nam Nederlander Jesper Romp de teugels over van de Kannan zoon.

Vandaag en morgen gaat de voorjaarskeuring verder. Kijk hier voor meer informatie.