VDL Arezzo en Hardrock krijgen Frans dekbewijs

VDL Arezzo en Hardrock krijgen Frans dekbewijs

Het VDL Stud heeft opnieuw twee hengsten die een Frans dekbewijs in ontvangst mogen nemen. Zowel Arezzo VDL (Chin Chin) als Hardrock Z (Heartbreaker) mogen voortaan de Selle Français merries bedienen.

De KWPN-keurhengst Arezzo was naast het KWPN ook al goedgekeurd voor Oldenburg en Hannover. De olympische hengst Hardrock Z verdiende zijn goedkeuring eerder bij Zangersheide.

Arezzo liet zich reeds op jonge leeftijd opvallen. In de hengstencompetitie was Arezzo reservekampioen in de klasses L en M. Bij de zevenjarigen sprong de hengst naar de vierde plaats op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken. Samen met Jessica Kürten startte de hengst nadien zijn internationale carrière.  Nadien nam Jur Vrieling de teugels over met internationale overwinningen in Helsinki, Den  Bosch, Drammen, enz.

Thijs Johan's gefokte Hardrock Z wist een Olympische carrière na te streven met Emanuel Andrade. Het duo was ook aanwezig op de Wereldruiterspelen in Caen in 2014. Eerder dit jaar kwam de hengst terug bij de VDL Stud, na een gedwongen veiling.