Tangelo van de Zuuthoeve erkend in Holstein

Tangelo van de Zuuthoeve erkend in Holstein
De BWP-gekeurde dekhengst, Tangelo van de Zuuthoeve (Narcos II x Laudanum XX) is nu ook erkend bij het Holsteiner Verband. René Vets' fokproduct was reeds gekeurd bij het KWPN, Hannover, Oldenburg, Selle Français, OS en RHEIN.

Tangelo wordt toegevoegd aan de “Hall of Fame”. Ook is het nu mogelijk dat zijn uit Holsteiner-merries gefokte kinderen opgenomen kunnen worden in het Holsteiner stamboek. Tangelo is één van België's top hengsten. De 20-jarige hengst sprong zelf op een top niveau.

Onder Roelof Bril heeft hij vele internationale klasseringen behaald waaronder een derde plaats in de 1.60m Grote Prijs van Wenen en een derde prijs in de 1.60m GP van Birmingham. De hengst komt uit de zelfde moederstam als HBR Vance die voor Saudi Arabië op een 1.60m niveau actief is.

Tangelo van de Zuuthoeve heeft veel opvallende nakomelingen die op 1,60 m-niveau lopen op hebben gelopen. Hiertoe behoren onder andere Vigaro, Billy Angelo, Viceroy, Warrior, Valesca, Venus, Wriomf, Wernsen, ZTriompf, Bintang, Citizenguard Taalex (foto) en Zanzibar. Bij het BWP is Tangelo van de Zuuthoeve in 2013 benoemd tot ambassadeur. Bij het KWPN verdiende hij op grond van zijn fokresultaten het keurpredikaat.